DP World ruimt 50 kilo zwerfvuil op tijdens Port Cleanup

Een 15-tal vrijwilligers haalde zo’n 50 kilo zwerfvuil op

HAVEN – DP World zamelde op 27 september meer dan 50 kilo zwerfvuil met de Port Cleanup actie van Port of Antwerp-Bruges. Een 15-tal medewerkers staken de handen uit de mouwen op de terreinen van DP World’s empty depot in de Sint-Antoniusweg op Linkeroever.

Tijdens de jaarlijkse Port Cleanup daagt het Havenbedrijf zowel haar eigen medewerkers als bedrijven in de havens van Antwerpen en Zeebrugge uit om in september zoveel mogelijk zwerfvuil te verzamelen. 15 medewerkers van DP World ruimden zwerfafval op in de bermen van Empty Depot Services, een depot vlakbij de Antwerp Gateway terminal waar DP World lege containers stockeert, onderhoudt, reinigt en herstelt.

Op woensdag 27 september verzamelden een 15-tal vrijwilligers zo’n 50 kilo zwerfvuil op amper twee uur tijd. Plastic verpakkingen, oud ijzer en enkele tapijten behoorden onder andere tot de buit. “Het is zorgwekkend om te zien hoeveel zwerfvuil er op onze wegen en in de natuur belandt. Wij reinigen onze terreinen stelselmatig, maar wilden nog een extra inspanning leveren tijdens deze Port Cleanup. We hopen dat het iedereen zal aanzetten om bewuster om te springen met afval”, zegt Dirk Van den Bosch, CEO van DP World in Antwerpen. “Deze actie past ook perfect in onze wereldwijde strategie om rivieren en oceanen te beschermen. Door zwerfvuil regelmatig op te ruimen, voorkomen we dat het in de Schelde belandt.”

KiemKracht houdt terminal proper

Al meer dan 12 jaar houdt DP World zijn Antwerpse terminal proper in samenwerking met KiemKracht (vroeger Spoor2), een vzw die een opstapje biedt naar de reguliere arbeidsmarkt en bedrijven helpt om groener te worden. De ploeg van Kiemkracht verwijdert elke maand zwerfvuil van de terminal en zamelt telkens ongeveer 25 kilo in, voornamelijk sigarettenpeuken, plastic flessen, verpakkingsmateriaal, etc. DP World steunt ook Natuurpunt om waterrijke natuurgebieden rond de terminal te herstellen en beheren. Zo financierde de logistieke speler vorig jaar nog het herstel van een tractor om de wetlands te onderhouden.

©DP World

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *