Schepen voor Toerisme, lege doos in Ekeren

De Ekerse partijen trokken op 14 oktober naar de kiezer met een programma om meer bevoegdheden of zeker meer middelen te vragen voor het district. Niet alle partijen komen hun beloften waar, zo stelt Sp.a Ekeren vast, twee maanden na de opstart van het bestuurscollege van N-VA, CD&V en Open VLD.
Het Ekerse college vraagt een overheveling van de bevoegdheid toerisme naar het district. Tot vandaag is dit een bevoegdheid op stadsniveau.
Toch telt het nieuwe bestuur nu al een schepen bevoegd voor toerisme. Gek, zo moet Sp.a vaststellen, want toerisme is nog niet overgeheveld naar de districten. We hebben dus een schepen die betaald wordt om een job te doen …  zonder dat de job bestaat.
Tegelijk breidde dit bestuur het aantal schepenen uit van vier tot vijf.
Iedereen voelt de gevolgen van de economische crisis. Bij het Ekerse bestuur  doet men het daarentegen niet met minder. Integendeel, er komen functies bij, en vult ze dan in met een lege doos als toerisme…
Op de zitting van 25 februari ondervroeg raadslid Karl Simons (Sp.a) de schepen ‘van toerisme’, Sabine Coene (N-VA),  over haar plannen met haar onbestaande functie.
Zoals verwacht kon de schepen niet vertellen hoe ze haar lege functie zal invullen. Ze was nog aan het nadenken. Niet één concreet project of doel werd genoemd.
Heeft de meerderheid nog steeds niet voldoende tijd gehad na te denken over wat zij op toeristisch vlak wil verwezenlijken, of is en blijft het een lege doos?
( Karl Simons,Sp.a Ekeren – Raadslid District Ekeren)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.