Schepen Bartholomeeussen opent vogeltentoonstelling

kunstschilder Roger Brands, voorzitter Ludo Brands en schepen Bartholomeeussen, 

Vrijdag 10 november ’s avonds opende schepen Marcel Bartholomeeussen de vogeltentoonstelling van de Reigersvrienden in de evenementenzaal ’t Noorden te Zandvliet.  Voorzitter Ludo Brands heette vooraf iedereen welkom. Hij vertelde dat er meer dan 600 vogels present waren. In de namiddag kwamen reeds tal van senioren uit het Polderdistrict de expo bezoeken. Zij kregen een gratis kopje koffie of een pintje met pannenkoek aangeboden. Ook de bewoners van WZC Monnikenhof in Berendrecht waren welkom.  Tijdens de tentoonstelling zijn ook schilderijtjes te zien van Roger Brands die uit Berendrecht afkomstig is.
Marcel Bartholomeeussen die al jaren de tentoonstelling opent verwees in zijn toespraak naar de naam van de vereniging (de Reigersvrienden). Meteen kwam hij ook op de witte reigers die te zien zijn in de Kabeljauwpolder. Hij grapte ook over de ooievaars die hen de jongste dagen gezelschap komen houden. “Zij kunnen als we de volksmond geloven, voor gezinsuitbreiding zorgen”, zei de schepen, die pleitte voor het behoud van polders en natuurgebieden. Bartholomeeussen bracht verder het bezoek van de Mezenvangers in herinnering. Zij kwamen dit jaar naar Zandvliet, en aten stoofvlees, zoals zij telkens de eerste zondag van oktober doen  bij een bezoek aan telkens een andere gemeente.
De expo is te bezichtigen zaterdag 11 november van 13 tot 19 u. 30 en zondag 12 november van 10 tot 17 uur. Toegang gratis. Zondag kan ook iedereen zijn overtollig vogelmateriaal te koop stellen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *