Schaalmodellen Jos Maris tentoongesteld in Arboretum Kalmthout

©gemeente Kalmthout

KALMTHOUT- Jos Maris schonk in 2022 een maquette van de Gloriëtte, het witte tuinpaviljoen achteraan de tuin van Arboretum Kalmthout. Daarna ook een prachtig schaalmodel van het Vangeertenhof. Geprikkeld door zijn enthousiasme, verwelkomen wij hem graag voor een expo met zijn andere architecturale miniatuurmodellen in hout en glas. De tentoonstelling is elke dag van 10 tot 17 uur vrij toegankelijk tot 7 december.

Wie is Jos Maris?

Jos Maris werkte als constructeur en ontwerper aan de tekentafel in de chemische industrie. Daar ontwikkelde hij een uitzonderlijk ruimtelijk inzicht en denken, wat hem -na zijn pensioen- goed van pas kwam. Hij begon te experimenteren met materialen, en maakte allerlei bouwwerkjes op kleine schaal.

Aanvankelijk maakte hij alles na in glas. Zijn eerste creaties waren glasramen en ontwerpen om tegen de muur of voor een raam te hangen. Maar al vlug stapte hij over op 3D-bouwmodellen, wat ook buiten zijn beroep goed van pas kwam. Nu stelt hij in de galerie een aantal van deze pareltjes tentoon, waaronder de Gloriëtte en het Vangeertenhof van Arboretum Kalmthout. Andere te bewonderen mini-versies: de Kalmthoutse brandtoren, de Pagaddertoren…

Je vindt alle info over de expo op de website van Arboretum Kalmthout.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *