Schaal Sels gaat dit jaar niet door

schaal-sels
De 89ste editie van de Antwerpse semiklassieker vindt dit jaar niet plaats, omdat de timing van de werken op de Merksemse Bredabaan een veilig wedstrijdverloop onmogelijk maakt. Op 30 augustus 2015 wordt er opnieuw gekoerst op de laatste zondag van de zomervakantie. “Met het vaste voornemen de officiële heropening van de Bredabaan van volgend jaar op sportief vlak passend in de verf te zetten”, aldus organisator Ben Simons.
De voornaamste reden om de editie van de Schaal Sels van 2014 in extremis te schrappen was de bekommernis voor de veiligheid van renners en toeschouwers. Die kon op de bouwwerf die de Bredabaan momenteel is onmogelijk gewaarborgd worden. En omdat uitwijken naar een andere locatie voor de organisatie geen optie is – “De Merksemse Champs-Elysées blijft onlosmakelijk verbonden met de Schaal Sels.” – restte er geen andere mogelijkheid dan de handdoek te gooien. “We geloofden lang dat de aannemer op tijd klaar zou zijn met de werken. Pas dinsdag bleek dat de vooropgestelde deadline, ondanks alle eerder gedane inspanningen, niet haalbaar was. Die onverwachte moeilijkheden maakten meteen ook een een aanvankelijk voorzien plan-B onmogelijk. Dus wordt er op 31 augustus niet gekoerst in de Antwerpse polders en in Merksem. Met de dood in het hart, maar de wedstrijd in deze omstandigheden laten doorgaan zou onverantwoord geweest zijn. Samen met de Schaal Sels voor eliterenners worden jammer genoeg ook de afwachtingswedstrijd en de bijhorende feestmarkt voor één jaar opgeschort.”
Dat er een kruis wordt gezet over de editie van dit jaar (het is sinds 1921 slechts de vijfde keer dat de wedstrijd niet doorgaat) betekent niet dat de op één na oudste wielerklassieker in de provincie Antwerpen definitief van de kalender verdwijnt. Nu al wordt werk gemaakt van het op poten zetten van de Schaal Sels van 2015. Ben Simons: “Die wordt op zondag 30 augustus georganiseerd. Op dat moment vindt de oplevering van de nieuw aangelegde Bredabaan plaats. Geen betere gelegenheid dan de Schaal Sels om de nieuwe winkelstraat aan het grote publiek – de koers in Merksem trekt elk jaar opnieuw traditiegetrouw een massa volk – te presenteren.”
info: www.schaalsels.be
foto: doortocht in Stabroek
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder