Hanna Mariën trekt weg uit Lillo

hanne
Lillo – Een opvallende verschijning op de Sjachermarkt van Scheldedorpje Lillo was Hanna Mariën. Samen met haar vriend Cedric Keuleers hield ze een van de 175 marktstandjes open. Deze week verhuizen ze van Lillo naar Borsbeek.
Voor de ruim dertig inwoners van Lillo was de deelname van Hanna Mariën aan de Sjachermarkt geen nieuws om de eenvoudige reden dat Hanna en Cedric al vijf jaar in Lillo wonen.
“In de loop van deze week vertrekken we voor goed uit Lillo. Ik keer dan terug naar mijn roots in Borsbeek. Vijf jaar geleden leerden Cedric en ik dit schattige dorpje per ongeluk kennen. We waren meteen verkocht. Het pittoreske en vooral de rust overtuigden ons om ons hier te settelen. In die tijd trainde ik heel veel in Gent. En via Liefkenshoektunnel was het heel makkelijk en vlug om in Gent te geraken”, aldus Hanna. De rust deed het koppel goed. Maar voor Hanna was er bij momenten te veel rust. “Volgend jaar kom ik zeker terug naar de Sjachermarkt, maar dan als potentiële koper. Aan de vijf jaar Lillo houden we in elk geval alleen maar goede herinneringen over.”
Hanna Mariën was succesvol als atlete. Uitschieter was de zilveren medaille met de 4x100m-ploeg op de Olympische Spelen van 2008 in Peking. Vier jaar later koos ze voor het bobsleeteam. Ze werd met haar team zesde op de Olympische Winterspelen in Sotchi. Meteen is ze de eerste Belgische vrouw die zowel aan zomer- als winterspelen heeft deelgenomen.  (EVDW)
foto: Hardlopen en bobsleeën gaat haar beter af dan sjacheren in Lillo. Foto Erik Vandewalle

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder