Ruim 2000 bezoekers op warmste trekkertrek-gebeuren ooit

Tweede reeks foto’s

Zondag 27 mei is na bijna 20 jaar weer een trekkertrek Aertssen in Stabroek doorgegaan. De wedstrijd begon vanaf de middag op een terrein ten zuiden van de firma Aertssen. Er kwamen, ondanks de zengende hitte, die veel mensen naar zee trok, ruim 1600 toeschouwers opdagen.
Landbouwtractoren in verschillende categorieën trokken om beurten een sleepwagen voort waarvan het gewicht kan verhoogd worden al naargelang van het soort tractor (of trekker) dat hem aan een ketting voorttrekt.

Sterkste gansrijders

Tussendoor deden de verschillende gansrijdersverenigingen mee aan een trekwedstrijd, waarbij een houten schot van 800 kg werd voortgetrokken over een bepaalde afstand. Het werd een ware sleur- en zweetpartij die door het volk aangemoedigd werd in regelrechte gansrijdersstijl. Het waren uiteindelijk die van Hoevenen en de Nieuwe Gans van Berendrecht die het tegen elkaar opnamen in de finale. Die van Hoevenen hadden al hun gewicht in de schaal gelegd en behaalden zo de titel van ‘Sterkste gansrijdersvereniging’.

Veel belangstelling was er ook voor de slotfase van de wedstrijd waarin allerlei ‘zotte’ tuigen als bulldozers, graafmachines en zware vrachtwagens optraden.
Raf Aertssen, voorzitter van het inrichtend Comité was in zijn nopjes. Hij gaf geregeld commentaar aan de micro vanop het podium en deed zelf ook mee in de zwaarste categorie.

Na de wedstrijd werden rond halfacht de prijzen uitgereikt, waarna het avondprogramma werd ingezet. Hiervoor kwamen nog honderden feestvierders opdagen. Zodanig dat er voor het hele trekkertrek-gebeuren in het totaal ruim 2500 bezoekers waren. Tot zeer laat werd er gefeest en gedanst. De uitslagen van deze geslaagde trekkertrek verschijnen in ons magazine .

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.