Ruim 1200 bezoekers testen havenberoepen uit op Open Bedrijvendag

havencentrum-8

Op het erf van het Havencentrum stonden tenten en aanhangwagens vol interessante gegevens. Hier een tent met stokken waarmee constructies werden gemaakt.

Het Havencentrum mocht zondag 1200 kinderen en hun ouders verwelkomen. Bezoekers konden er heel wat beroepenmodules uit het eigen aanbod testen zoals pijpfitter, ladingplanner, energiemanager en kunststofbewerker. Daarnaast verbaasden jongeren zich over hoe je plastiek kunt recycleren tot een eigen ontworpen gadget met Plastic Lab.
Talentenstroom en Talentenfabriek zorgden dit jaar voor een extraatje: zo konden jongeren aan de slag met een lasrobot en bouwden de bezoekers een bamboeconstructie van maar liefst 3 meter hoog! Dankzij een mooie samenwerking tussen Talentenstroom en Havencentrum raceten de jonge bezoekers om hun cacaobonen op tijd naar de fabriek te brengen in een wervelend go-cartparcours. Als dat hen lukte, maakte de fabriek van hun bonen een lekkere reep chocolade.
Voorzitter Ludwig Caluwé, gedeputeerde voor Economie en Innovatie, is opgetogen over deze geslaagde editie: “Dit jaar kozen we bewust voor beleving in ons eigen Havencentrum. Bezoekers konden proeven van heel wat leuks uit ons eigen aanbod en uit dat van partners. Dat toont nog maar eens de sterkte van ons bezoekerscentrum voor de haven van Antwerpen. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder