Rudi Hellemons verdiend winnaar bij de Polderklievers in Zandvliet

spotlight

Jan Schippers (winnaar B) en Rudi Hellemons (winnaar A)

[Not a valid template]

 
Maandagavond 11 juli werd er al voor de 12de keer het kampioenschap van de Polderklievers gereden in de straten in Zandvliet. Topfavoriet Rudi Geeraert, vorig jaar winnaar en al verschillende podiumplaatsen op zijn palmares, was er niet bij omdat hij zijn sleutelbeen gebroken had. Een concurrent minder dus voor de anderen. Er reden 2 groepen die samen van start gingen aan café ‘De Spreeuw’. 11 A-renners onderscheidden zich met een fluo geel nummer van de 18 B-renners. De B’s moesten 5 ronden minderen afleggen. Terwijl de renners hun kilometers afmaalden, kwam de publieke belangstelling stilaan op gang.
Bij de eerste doortocht liet Rini Pijnen zich vooraan opmerken maar de volgende rondes trok Jef De Schutter enkele toertjes kop. Daarna ontstond er een groepje van 9 die er alles aan deden om de wind te trotseren onder wie ook Lieven Schroyen. Hij moest echter de strijd staken in de Conterscherp met een kapotte derailleur. Hij kon het slechter treffen want het was daar dat de cavabar stond bij hoeve De Schutter en hij is er dan maar meteen ingevlogen. Rond 20 uur bolde de eerste van de B-renners over de meet. Het was Jan Schippers die met de eer ging lopen. Als tweede kwam Bob Franssen over de streep en derde werd Tom Jansen.
De sympathisanten moesten nog een half uurtje geduld hebben vooraleer ze wisten wie de andere winnaar van de A-ploeg werd. De spanning was te snijden. 4 renners kwamen in volle vaart uit de Conterscherp en trokken de sprint aan die verdiend werd gewonnen door Rudi Hellemons. Hierdoor nam hij voor de derde keer een Polderkassei mee naar huis, voor elk van zijn kinderen één dus. Tweede werd Bert Van de Wouwer en derde Bjorn Berek.
Na afloop van de koers verspreidden de mensen zich over de verschillende lokale cafés. Ook de hamburgertenten en het smoutenbollenkraam deden gouden zaken.
Ditjes en datjes
– Omroepers Fré Crynen en Bert Wouters waren weer in vorm. Ze praatten gans de tijd alles aan mekaar op hun gekende manier. Toen het voorbij half 9 ging, stelden ze vast dat ze over hun tijd gingen en dubbel betaald moesten worden met dubbele pinten.
– Als de zon achter de kerk verdwijnt, dan duurt het niet lang meer voor de renners arriveren, aldus Fré Crynen en inderdaad het was zo.
– Jef De Schutter kreeg een prijs voor de strijdlust.
– Als de voorspellingen uitkomen en het vanavond een beetje zal regenen, dan zal de laatste kasseistrook in de Conterscherp beslissend zijn. De strijd zal daar dan waarschijnlijk gestreden worden met een demarrage.
– Fré Crynen stelde vast dat Johan van EMT (Medical Team) dit jaar undercover was daar hij geen fluo broekske aan had.
– Kurt Huygen stond ook aan de streep. Enkele weken geleden kwam hij zwaar ten val en brak zijn sleutelbeen op 4 plaatsen. Na een revalidatie van 6 weken en een training van een 3-tal weken was hij weer paraat.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder