Frank Francken is Ward en Bert te slim af in Polderkoers te Zandvliet

spotlight

V.l.n.r. Ward Bogaert met zijn zoontje, winnaar Frank Francken en Rudi Hellemons

[Not a valid template]

Dinsdagavond 13 juli begonnen 10 wielerploegen met in totaal 92 renners, aan het Blauw Hoeveke in Zandvliet aan de Polderkoers met een hart. Na 3 opwarmingsrondes achter de motards werd de groep losgelaten en ging het tempo meteen de hoogte in. Jeffrey Van Agtmaal, Ward Bogaert en Bert Van de Wouwer reden meteen een beetje voorop maar Jeffrey moest al snel lossen. Meer dan 10 rondes reed Ward Bogaert op kop met Bert Van de Wouwer in zijn wiel. Het was als een leeuw die aan de kop sleurde en Bert kon of wou niet overpakken. Een prachtprestatie van Ward. Toer na toer hetzelfde scenario. Ze liepen zelfs van 34 naar 55 seconden uit tot zelfs 1 minuut 12 seconden op de achterliggende groep. De bel klonk voor de laatste ronde en het leefde onder de toeschouwers. Wie zou er winnen Ward of toch Bert?! Verbazing alom toen men uit de bocht van de Conterscherp een groepje zag aankomen die de sprint aantrok. En de winnaar is … Frank Francken! Wat was er gebeurd? Speelde Frank het slim terwijl Ward Bogaert naar Bert Van de Wouwer keek om over te pakken? Hadden ze het verkeerd ingeschat? Een ding was zeker, ze zijn gepakt in de laatste meters door Spartaan Francken die het slim speelde en al veel polderkasseien mee naar huis mocht nemen. Hij kan stilaan een nieuwe oprit leggen. Knap gedaan. Tweede werd Ward Bogaert en derde de winnaar van maandag Rudi Hellemons.

De beste ploeg was de Polderklievers, ze kregen een cheque van 750 euro voor het goede doel, tweede werden de Spartanen goed voor een cheque van 500 euro en derde was TC De Grensrijders, die 250 euro mee naar huis mochten nemen.
Ditjes en datjes
– Het nieuws van de dag: de 52-jarige Frank Francken kondigde met deze overwinning aan dat hij gaat stoppen met koersen. Hij kan terugkijken op een mooie carrière met zelfs een  deelname aan de olympische spelen.
– de gebakken patatjes met mayonaise die Ria van het Vredehof had gemaakt voor speakers Fré en Bert smaakten goed. Iedereen die er passeerde pikte er eentje mee.
– Toen er op een gegeven moment een helikopter overvloog, wees Fré er op dat het nog terreurdreiging 3 was. Marleen van onze redactie moest toch even haar tas laten controleren.
– Het is toch wel god geklaagd dat de speakers zich verplicht voelen om de calorieën die de renners verbruiken, terug op moeten nemen in gerstenat.
– Niet tegenstaande dat hij tweede werd, mogen we toch wel stellen dat Ward Bogaert met zijn super prestatie een beetje geschiedenis heeft geschreven met zo lang op kop te rijden.

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder