Royal Cappellen FC eert overleden Jack met jeugdtoernooi ‘Super Jack cup’

De ouders en zussen van Jack samen met de voortrekkers van het jeugdtoernooi

KAPELLEN – Voetbalclub Royal Cappellen FC organiseert in december voor het eerst een jeugdtoernooi, de ‘Super Jack Cup’. Daarmee wil de club hun jeugdspeler, Jack, eren die vorig jaar overleed door een tragisch ongeval. In totaal doen er meer dan 90 voetbalploegen mee en zullen onder meer Club Brugge, Antwerp en Anderlecht aanwezig zijn. De opbrengst gaat naar het goede doel, Berrefonds.

In maart 2023 stierf de 11-jarige Jack Horions door en tragisch ongeval op zijn school in Ekeren. Jack speelde op dat moment bij voetbalclub Royal Cappellen FC en om hun jeugdspeler niet te vergeten, kwam de club al snel met de slogan ‘Super Jack’. In de jeugdploeg waar Jack speelde, dragen alle spelers dit seizoen het rugnummer 3 van Jack en spelen ze met het logo ‘Super Jack’ vooraan op hun tenue en achteraan met ‘Team Jack’.

Nu gaat de club nog een stapje verder om hun speler nooit te vergeten. “Als eerste interprovinciale club komen we met een jeugdtoernooi in de winter”, vertelt Tom Dalle, samen met Dave Vercauteren en Peter Deprins de voortrekkers van het toernooi. “Daarmee willen we Jack eren. Jack heeft onze club bijzondere krachten gegeven en daarom noemen we hem ook ‘Super Jack’.”

Het toernooi gaat door in het weekend van 16 en 17 december en in het weekend van 23 en 24 december. “Er zullen heel wat topploegen aanwezig zijn: Club Brugge, Anderlecht, Genk, Gent, Beerschot, Union, Charleroi en Antwerp. Ook voor die laatste ploeg is het heel bijzonder, want door een samenwerking tussen onze voetbalclubs, trainde Jack vorig seizoen één keer per week mee met de jeugd van Antwerp.” Het toernooi richt zich op de jeugdploegen van U8 tot de U13. “We verwachten in die reeksen in totaal 96 ploegen en bijna 1.000 spelers. We gaan er dus een toptoernooi van maken.”

De club is heel tevreden dat ze de grote clubs naar hun jeugdtoernooi kunnen brengen. “Je kan hier in december de toekomstige Rode Duivels aan het werk zien”, zegt Peter Deprins. “Daarmee willen we, naast de voetbalouders, heel wat voetballiefhebbers naar hier lokken om te komen kijken.” De opbrengst van het toernooi gaat naar het goede doel Berrefonds. “Na het overlijden van Jack hebben zij ons fantastisch geholpen in het verwerkingsproces. Nu willen we ons steentje bijdragen voor hen.” Eerder organiseerde de club al kleinere geldinzamelingsacties. “Samen met de voetbalploeg van Jack hebben we onder meer snoepzakjes verkocht. Voor onze spelers is dat ook een manier om met het overlijden van hun vriend om te gaan.”

De ouders van Jack waren ook aanwezig tijdens de bekendmaking van de ‘Super Jack Cup’. “We waren ontzettend ontroerd toen we vernamen dat er een jeugdtoernooi met zijn naam kwam. Voetbal was zijn leven en dit zou hij geweldig gevonden hebben”, klinkt het bij de ouders. “We willen de club heel hard bedanken met alles wat zij gedaan hebben om Jack niet te vergeten. Op deze manier blijft hij in leven.”

En op de ‘Super Jack Cup’ komen ze zeker een kijkje nemen. “Uiteraard! Onze jongste dochter speelt bij de U8 en zal dus zelf deelnemen aan het toernooi.”

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder