Rolstoeldansen bij Dansprovant te Ekeren

copyright Dansprovant

EKEREN – In september 2008 startte de Ekerse vereniging Dansprovant met danslessen voor rolstoelgebruikers.  In de loop van die 15 jaar hebben we heel wat mensen veel dansplezier bezorgd.  Met lijndansen, fundansen, stijldansen,  maar ook met jive, disco en hip-hop.. inderdaad, dat kan allemaal in een rolstoel. 

Op het sportieve vlak is Dansprovant nog steeds een voortrekker op nationaal en internationaal vlak. We leveren jaarlijks enkele Belgische kampioenen, in 2017 organiseerden we het Wereldkampioenschap Rolstoeldansen in Malle, in oktober 2022 behaalde één van onze dansers nog een zilveren medaille op het Europees Kampioenschap en in november 2023 jureert onze dansleraar mee het WK in Genua.

Op 2 september 2023 verhuizen we voor onze danslessen naar de nieuwe gebouwen van het BuSO De Tjalk (school voor bijzonder secundair onderwijs) in de wijk Rozemaai in Ekeren. Spannend, want er wacht ons een mooie grote danszaal met alle aangepaste voorzieningen. En mogelijk kunnen we daar een aantal jongeren warm maken voor onze sport.

Rolstoeldansen biedt immers enkele unieke voordelen.  In tegenstelling tot sommige individuele activiteiten stimuleert rolstoeldansen de sociale vaardigheden en het zelfvertrouwen door de interactie tussen danspartners en de dansgroep.  Rolstoeldansen combineert fysieke activiteit met creatieve expressie. De dansers verbeteren niet alleen hun rolstoelbehendigheid, coördinatie en spierkracht, maar tevens hun mentale welzijn.  

De dansvorm is bovendien eenvoudig aanpasbaar aan de individuele behoeften en mogelijkheden. Zo kunnen dansers met een manuele en dansers met een elektrisch aangedreven rolstoel perfect samen dansen. Maar rolstoeldansen biedt vooral een leuke en plezierige activiteit waarbij iedereen geniet van de muziek, de beweging en het gezelschap. En zo hopen we de volgende 15 jaar weer ons steentje te kunnen bijdragen aan de swingende inclusie in onze regio. 

Onze danslessen starten op zaterdag 2 september om 10u in het BUSO De Tjalk, Leo Baekelandstraat 10 te 2180 Ekeren.  De data van de lessen vind je op onze website www.dansprovant.be .
Voor bijkomende info en inschrijvingen kan men contact opnemen met Leona Pellens lpellens@hotmail.com  – 0475 417 813

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *