Ouders vrezen dat bushalte Krommeweg voor problemen zorgt bij schoolstart

De bushalte in de Krommeweg

Polder – Aan de halte van De Lijn aan de Krommeweg in Berendrecht moeten vanaf 1 september heel wat leerlingen overstappen van de snelbus naar de stopbus. Antwerps gemeenteraadslid Danielle Meirsman vreest voor gevaarlijke situatie en vraagt De Lijn om bij de schoolstart stewards van De Lijn te plaatsen om die de leerlingen wegwijs maken bij de schoolstart.

In juli werd het nieuwe reisschema van De Lijn ingevoerd. Vanuit Berendrecht en Zandvliet werd de sneldienst (nieuwe naam X70) van en naar Antwerpen geoptimaliseerd. Anders is het met de stopdienst (nieuwe naam 70). Inwoners die vanuit het district naar Stabroek, Kapellen of Ekeren willen met het openbaar vervoer, moeten van de snelbus overstappen op de stopbus aan het kruispunt Kromme Weg-Monnikenhofstraat. Die stopbus rijdt immers niet meer door het centrum van Berendrecht en Zandvliet, maar gaat rechtstreeks van de stelplaats via de haltes Ruytermansweg en Oprit A12 naar de Krommeweg.

Antwerps gemeenteraadslid en inwoonster van Berendrecht Danielle Meirsman maakt zich zorgen bij de aanvang van het nieuwe schooljaar. “Het zal druk zijn aan de halte Krommeweg,” vreest Danielle. “Die halte is niet echt uitgerust als knooppunt. Het voetpad is amper 1m20 breed en er is geen beschutting tegen de regen aan de twee kanten van de rijweg. Er is ook geen zebrapad. Dat maakt het gevaarlijker voor reizigers die van de rondrijdende snelbus willen overstappen en aan de overkant willen schuilen of hun fiets willen stallen.”

Alhoewel de bestaande schoolbussen naar Ekeren en Stabroek in de nieuwe plannen behouden blijven, denkt Meirsman dat er toch heel wat scholieren zullen moeten overstappen. Ouders kunnen hun kinderen ook tot aan de Krommeweg brengen, maar dat is om extra verkeersproblemen vragen”, vindt ze.

Danielle Meirsman contacteerde de regioverantwoordelijke van De Lijn met de vraag om alvast tijdens de cruciale eerste dagen van het nieuwe schooljaar maatregelen te nemen. “Concreet heb ik voorgesteld dat de vervoersmaatschappij zorgt voor stewards, die ter plaatse aan de Krommeweg de schoolgaande jongeren op weg helpen. De combinatie van overstekende jongeren die van de ene bus op de andere moeten overstappen en het drukke autoverkeer kan dan ook worden geëvalueerd. De Lijn reageerde eerder positief, maar het blijft afwachten of er vrijdag al dan niet assistentie opdaagt,” zegt het gemeenteraadslid.

(erva)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *