Rodeneuzendag in Pito Stabroek

rode neuzen pito 2016

Landry Kikota, opvoedster Hanne Cornelissens en Jorne Sys te midden van een bende enthousiaste leerlingen
die langs de rode loper stonden om iedereen te verwelkomen

[Not a valid template]Op vrijdag 2 december kleurde het PITO aan het Laageind in Stabroek rood en klonk er een vrolijk deuntje uit de luidsprekers toen we de speelplaats op wandelden. Dit feestelijk ontvangst kaderde in de Rodeneuzendag. De parking hing vol met rode ballonnen en er werd zelfs live muziek gespeeld terwijl de leerlingen over de rode loper onthaald werden door een wave. Er werden cuberdonsnoepjes aangeboden en rode neuzen verkocht. Tijdens de speeltijd werden er humoristische clipjes  gespeeld en acrobaten in clownspakken gaven het beste van zichzelf. In de namiddag speelde in de polyvalente zaal een DJ.
Met deze actie wil de school graag het taboe rond psychische problemen doorbreken en het thema bespreekbaar maken. Bij Pito worden de jongeren niet alleen ondersteund bij leerproblemen maar ook wanneer ze zich niet helemaal goed in hun vel voelen kunnen ze er een luisterend oor vinden. Daarom deden ze graag mee aan deze actie. Vanaf 7 november verscheen er al info op de schermen en werd er in de klas over gesproken. 
Het waren de leerlingen van het zesde en zevende jaar en het 5de jaar elektriciteit die alles organiseerden en ze kregen de volledige steun van de directie en de leerkrachten.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *