Rij zelf 'Hel van de Polder' over gelauwerd parcours Schaal Sels

schaal-sels
 
Wielertoeristen, en andere sportievelingen, krijgen zondag 21 augustus een uitgelezen kans om het parcours van de wielerwedstrijd Schaal Sels te verkennen. “Na de spectaculaire wedstrijd van vorig jaar kwamen vele vragen van wielerliefhebbers of ze de route ook konden rijden en daar willen we graag op ingaan” zegt secretaris Marc Schoutens.
In 2015 besliste de Koninklijke Wielrijdersclub van Merksem om letterlijk en figuurlijk nieuwe wegen in te slaan met Schaal Sels en werden voor het eerst onverharde stroken opgenomen in het parcours. Deze stunt van vorig jaar wordt op zondag 28 augustus herhaald tijdens de 91ste editie. Vorig jaar gingen beelden van auto’s die vastreden in een nat maïsveld de wereld rond en haalde de Schaal Sels de voorpagina’s van verschillende nationale en internationale kranten. Onder de titel “De hel van de Polder” stond de Schaal Sels in één klap synoniem voor een gedurfde en geslaagde hervorming. Een gerenommeerd Amerikaans wielertijdschrift betitelde de Schaal Sels zelfs tot de beste parcours van vorig jaar. Met het gedurfde parcours gaat de Schaal Sels terug naar de essentie van de koers en is het een wedstrijd waarin je moet knokken.
Wielertoeristen
Ondermeer Nico Mattan en Johan Museeuw, als respectievelijk koersdirecteur en assistent-koersdirecteur van de Schaal Sels, tekenden mee aan het nieuwe parcours en staken hun voorkeur niet onder stoelen of banken. “De beelden van vorig jaar deden heel wat wielertoeristen watertanden en meteen kwam de vraag of ze ook zelf het parcours konden rijden. Vandaar besliste de organisatie om op 21 augustus, exact één week voor de profs, een toertocht in te richten” zegt secretaris Mark Schoutens. Voor de toertocht stippelde de Koninklijke Wielrijdersclub van Merksem drie routes uit, elk verwijzend naar één cruciaal element uit Schaal Sels: de Polder, de Wind en de Haven.
Drie mogelijkheden
De Poldertocht leidt de deelnemers over een 40 kilometer lange route over onverharde stroken en kasseien en laat ze slingeren door de laatste restanten van de Antwerpse Polder. De route Wind, die 55 kilometer lang is, neemt de deelnemers mee door het prachtige decor van de Nederlandse Polder met de Kreekraksluis en de Brabantse Wal. De wind zal hier ongetwijfeld een extra voor- of tegenstander vormen. De derde en langste tocht stuurt de deelnemers voor een tocht van 65 kilometer door de Haven van Antwerpen. Lange rechte wegen langs de Schelde zullen afgewisseld worden met straten langs containers, windturbines en metershoge kranen. Voor de fanatiekelingen is een combinatie van twee of drie tochten uiteraard mogelijk. Start en aankomstplaats van de drie routes is voorzien aan zaal Moorland, Sportweg 2 te Stabroek. Hier zullen kleedkamers en een drankmogelijkheid worden voorzien. Parkeren kan op de aangelegde parking te bereiken via de Meidoornlaan en de Parklaan. Inschrijven kan tussen 7.30 en 11 uur en kost 10 euro per persoon. Onderweg zijn er bevoorradingen in samenwerking met AA Drink. Deelnemers kiezen zelf met welk type fiets ze rijden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder