Retro kent tegenstander in de 1/32 finale van BvA

Na de 8-4 overwinning tegen Powered Antwerp in het kader van de Beker van Antwerpen begon voor ZVC Retro het echte werk met de start van het seizoen 2012-2013. Door de titel vorig seizoen speelt ZVC Retro dit jaar in 3de afdeling A. De 1ste wedstrijd moest ZVC Retro het opnemen tegen Sporting Hove, een ploeg die net als ZVC Retro kampioen speelde in 4de afdeling.

Ploeg: Dieter Donckers – Afonso Hendrickx – Tom Vertongen – Matthias Smeets – Wim Herrygers – Kenneth Claessens – Niki Margetic

Iets over 8 floot de scheidsrechter de wedstrijd tussen de 2 promovendussen op gang. Het eerste kansje was voor ZVC Retro. Sporting Hove was geen slecht ploeg maar het vizier van spelers stond nog niet op scherp zodat hun doelpogingen over (of op de paal) gingen of werden gepareerd door Dieter Donckers. Het was echter ZVC Retro dat op voorsprong kwam via Kenneth Claessens. Iets later vond Wim Herrygers een gaatje en trapte de bal onbereikbaar binnen zodat het 2-0 werd. Snel lukte Sporting Hove de aansluitingstreffer maar het was Niki Margetic die vlak voor affluiten de marge terug tot 2 doelpunten bracht en we gingen rusten met 3-1. Na de rust ving ZVC Retro de tegenstander op. Ze stuitte op een uitstekende Dieter Donckers of gingen hun pogingen over of naast.
In de 2de helft kreeg ZVC Retro de kansen op de tegenaanval maar kende pech bij de afwerking of stuitte op de doelman. Toch werd het nog 4-1 via Tom Vertongen die de laatste aanval van de wedstrijd afwerkte.

Doelpunen: Tom Vertongen – Wim Herrygers – Kenneth Claessens – Niki Margetic

Volgende wedstrijd:
Vrijdag 21-09 om 21H00 in Aartselaar, tegenstander = Ultra’s. Deze ploeg eindigde in het seizoen 2012 – 2012 op een 11de plaats in 2de afdeling B waardoor het zakte naar 3de afdeling.

Ondertussen is ook geweten wie is onze tegenstander is in de 1/32 finale van de BvA: Don Bosco, een ploeg uit de 2de afdeling. Deze match gaat door op vrijdag 09 november om 20H00 in sporthal Don Bosco te Hoboken.

Ook zal Gregory Dex zich aansluiten bij ZVC Retro.