Kape-Estafettenploegen scoren

De aflossingsstokjes op het “Belgisch Kampioenschap Estafetten” werden dit jaar in Luik doorgegeven. Het KAPE-team bij de heren Alle Categorieën werd er vice-Belgisch kampioen op de 4 x 400 m met een nieuw KAPE-clubrecord. Op het “Provinciaal Kampioenschap Estafetten” in Mol haalde hetzelfde team al de provinciale titel binnen en zorgden ook de pupillen-jongens voor een gouden medaille.
De heren Alle Categorieën gingen op de 4 x 400 m op beide kampioenschappen van start met hetzelfde team : Bram Vanhaeren, Tim Vanhaeren, Jeroen Debue en Stef Vanhaeren gaven het stokje telkens door na 400 m. Op het Belgisch Kampioenschap in Luik misten ze op een haartje de titel, na een indrukwekkende inhaalrace van Stef Vanhaeren in de laatste ronde. Met een tijd van 3’14”68 moesten ze nipt de ploeg van FLAC in een tijd van 3’14”58 voor laten gaan. De tijd van het KAPE-kwartet was meteen ook een nieuw clubrecord. Op het Provinciaal Kampioenschap had dit viertal eerder, met ruime voorsprong, al de provinciale titel naar Kapellen gebracht.
Tijdens dit Provinciaal Kampioenschap verzamelde KAPE in totaal 2 gouden, 3 zilveren en 3 bronzen medailles. Naast goud voor de heren A.C., zorgden ook de pupillen-jongens met William Gueutal, Brent Philips, Thomas Gueutal en Toby Temmerman op de 4 x 60 m voor goud in hun reeks. Met een tijd van 34”75 verbeterden ook zij het bestaande KAPE-clubrecord. Zilver viel er te rapen voor de pupillen-jongens op de 3 x 600 m. Hier mocht de medaille om de hals van Thomas Mous, Toby Temmerman en Lukas Maes. Ook de cadetten-jongens op de lange 4 x 800 m beklommen het tweede podiumtrapje. Corneel Raaffels, Jordi Van den Eynden, Vince De Rycke en Jochem Vermeulen deden dit in een tijd van 9’35”25. En ook de masters-heren Walter Van Boven, Edwin Van Steenwegen, Guy Wydouw en Bart Van Laer hadden aan een tijd van 1’54”81 meer dan genoeg voor zilver op de 4 x 200 m.
Dubbel brons viel er te rapen voor de benjamins-jongens. Op de 4 x 60 m liepen Vidar Coessens, Matteo Eykens, Stephane Artois en Jits Dua naar een medaille in een tijd van 38”95. Op de 3 x 600 m deed een deel van deze ploeg het nog eens over. Op de langere afstand finishten Vidar Coessens, Stephane Artois en Jits Dua eveneens als derde in 6’23”40, een nieuw clubrecord voor KAPE. Op dezelfde afstand zorgde het trio pupillen-meisjes Heleen Vermeulen, Jana Berben en Jenthe Dua met een verbetering van het KAPE-clubrecord met een tijd van 6’15”88 eveneens voor brons.
9 medailles op aflossingskampioenschappen, het stokje ging dit jaar vlot rond bij de Kapelse atletiekclub.


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *