Retro is herfstkampioen met een mooie 30 op 33

Een week nadat Retro zich makkelijjk plaatste voor de 1/8ste finale van de BvA ten koste van OSSMI moest het aantreden tegen Papegaaid, bestaande uit een aantal ex Retro 2-ers, dus een derby.

Ploeg: Alfonso Hendrickx, Tim Jansen, Niels Braspennincx, Bert Van Egeren, Tom Vertongen, Matthias Smeets, Kenneth Claessens

De match werd op gang gefloten en het was Retro  dat als 1ste gevaarlijk was. Uitstel was geen afstel want het was Kenneth CLaessens die op een dubbele voorsprong bracht: 2-0. Papegaaid kwam er af en toe goed uit maar Retro kon rekenen op een goeie Alfonso Hendrickx in doel. Toch werd onze keeper voor de rust 1x geklopt maar Retro scoorde nog via Niels Braspennincx zodat we gingen rusten met 1-3. Na de rust diepte Bert Van Egeren de score uit tot 1-4. Even later kende Retro  geluk doordat Papegaaid in luttele seconden tot 2-maal het doelkader raakte waarna we op een rake counter scoren via Kenneth Claessens. Zodat het 1-5 werd in plaats van 2-4. Papegaaid scoorde toch nog 2 keer maar met zijn 4de van de avond bracht Kenneth Claessens de eindstand op 3-6.

Doelpunten: Niels Braspennincx, Bert Van Egeren, Kenneth Claessens (4)

Volgende wedstrijd: woensdag 11 januari 2012 om 20H00 in De Bieze Putte (NL) tegen Interplay.

Ondertussen is ook de tegenstander in 1/8ste finale van de BvA bekend: Ambiorix (1ste afdeling) dat Polderboys (3de) uitschakelde na 1-3 overwinning.

Retro heeft een super 2011 achter de rug, enkele statistieken:
In 2011 speelde Retro 25 wedstrijden (22 competitie en 3 beker)
-> 23 werden er gewonnen (20 competitie en 3 beker), 2 verloren
-> scoorden 196 doelpunten (184 competitie en 11 beker) en 56 tegen (50 competitie en 6 beker)
-> dit leverde Retro een titel op in 5de (seizoen 2010 – 2011), herfstkampioen + plaats in 1/8ste finale BvA (seizoen 2011 – 2012)