Record aantal deelnemers op Scholencross


De 29ste editie van de Scholencross in Stabroek, die doorging op woensdag 27 september,  mag een topper genoemd worden. 821 lopers namen deel, waarvan 708 kleuters en leerlingen van Stabroekse scholen en 113 deelnemers aan de prestatieloop.
Aan de scholencross namen de kleuters, vanaf 5 jaar, en de leerlingen van het eerste tot het zesde leerjaar van De Stappe en Sint Catharinaschool uit Stabroek, de Putse Knipoog uit Putte, De Rekke  en Sint Calasanz uit Hoevenen, deel.
De cross startte om 13.30 met de kleuterloop. Daarna was het de beurt aan de leerlingen van de lagere school, onderverdeeld in categorie meisjes en jongens. De 3 eerste mochten op het podium en kregen een medaille. Alle deelnemers werd na afloop nog beloond met een attentie.
De prestatieloop, waar iedereen aan kon deelnemen, telde 113 deelnemers. Zij moesten 1800 meter afleggen. Paul Van Loon kwam als eerste over de eindmeet, gevolgd door Jarno Blomme en Guan Willems.
Na enig telwerk konden de wisselbekers uitgereikt worden. Zowel de jongens als de meisjes van Sint Catharina mochten de beker voor een jaartje mee naar hun school nemen. Tweede werden de jongens van De Stappe en de meisjes van Sint Calasanz. Op de derde plaatst eindigde de jongens en meisjes van de Putse Knipoog. 
Zeker een vermelding waard is dat  Ilara Blomme van Sint Calasanz,  het 7e jaar op rij een gouden medaille behaalde tijdens de scholencross. Een dikke proficiat!
De scholencross wordt georganiseerd door de gemeentelijke sportraad in samenwerking met het gemeentebestuur en ACSS.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *