Gemeente Stabroek stelt artistiek relatiegeschenk voor

Swa Elseviers, voorzitter Heemkring Molengalm; Herman Jongenelen, schepen van cultuur; Ward Mous, Heemkring Molengalm; Hans Van Hees;  Sandra Denis, gemeentesecretaris en burgemeester Rik Frans bij de overhandiging van het artistieke relatiegeschenk van de gemeente Stabroek

 

 
De gemeente Stabroek, had al langer de idee om een origineel aandenken van de gemeente te maken, om uit te reiken aan verdienstelijke personen of bezoekers, verenigingen, bedrijven uit het buitenland. De gemeente gaf  Hans Van Hees uit Zandhoven de opdracht om een nieuw artistiek relatiegeschenk te ontwerpen. Van Hees maakte een box met 10 mooie werken met kenmerkende locaties uit de gemeente. Daarvoor kreeg hij de medewerking van heemkring Molengalm. “Die gaven mij een reeks foto’s van de meest opmerkelijk gebouwen waaruit er uiteindelijk 10 werden geselecteerd. Er  werden 3 gebouwen uit Putte, 3 uit Hoevenen en 4 uit Stabroek weerhouden. Ik tekende de gebouwen na, kleurde ze in en werden nadien geprint op kwaliteitsvol papier”, legt Hans uit. Zij werden verzameld in een bijpassende doos die ook een passe-partout bevat en een beschrijving van de gebouwen.
“Omdat er slechts 100 exemplaren werden genummerd en gesigneerd door Hans krijgt het geschenk nog een extra waarde en wordt het een echt collectors-item”, zegt burgemeester Rik Frans.  Het eerste exemplaar van het artistieke relatiegeschenk werd overhandigd aan Ward Mous van heemkring Molengalm, de doos met d’ epreuve d’artiste krijgt een plaatsje bij de heemkring.
Hans Van Hees ontwierp eerder al de Gulden Garve, een beeldje dat uitgereikt wordt aan inwoners van de gemeente die Stabroek mee op de kaart zetten. Daarnaast maakte hij een vernieuwde lay-out van het logo van de gemeente Stabroek.
 

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *