Re-enactment ‘Operation Pheasant in Kalmthout

©gemeente Kalmthout

KALMTHOUT – Op zondag 22 oktober vindt in Kalmthout (Nieuwmoer) een groots re-enactment evenement plaats. Met ‘Operation Pheasant’ herdenken we de bevrijders van de Britse 21e Army Group en de Amerikaanse 104e lnfantry Division.

Wat kan u verwachten?
2nd Armored in Europa en de Nederlandse re-enactment vereniging MARS slaan hun militair kamp op achter de terreinen van DBT aan de Magermanse Heide (Rijkmaker Nieuwmoer). Zij doen dat op dezelfde manier als in 1944. Daarnaast is er ook een indrukwekkende verzameling van voertuigen en origineel oorlogsmateriaal te zien.

In de loop van de dag brengen de organisatoren twee keer een historisch spektakel van telkens 45 minuten. Zo herbeleeft het publiek het hoogtepunt van Operation Pheasant. Wees gerust: er wordt enkel met losse flodders geschoten. In totaal nemen een kleine 300 mensen deel aan het re-enactment spektakel. Zij komen uit liefst 17 verschillende landen.

Alle info vindt u ook op https://kalmthout.be/operation-pheasant/

Praktisch

Re-enactment vindt plaats op zondag 22 oktober op de weilanden achter terreinen DBT – Rijkmaker Nieuwmoer, Magermanse Heide 11, 2920 Kalmthout

Om 10 uur start het evenement. De eerste voorstelling vindt plaats om 11 uur. Om 14 uur is er een officieel herdenkingsmoment in aanwezigheid van Kalmthouts burgemeester Lukas Jacobs. De tweede voorstelling gaat door om 16 uur.

Het evenement is gratis.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *