Race van de Gouden Roepie


Op woensdagmorgen 26 april betraden meer dan 640 kleurrijk uitgedoste leerlingen en een tachtigtal leerkrachten de atletiekpiste van Kapellen, voor de traditionele ‘Race van de Gouden Roepie’.  Deze Race ontstond 16 jaar geleden uit een vastensponsorloop voor een ontwikkelingsonderwijsproject in Vizianagaram (India) en groeide in al die jaren uit tot een feestelijk evenement, ten voordele van kleinschalige projecten in de 3de  en de 4de wereld. In al die jaren heeft de school al meer dan 133.000 euro aan talloze ‘goede doelen’ geschonken.
De leerlingen en leerkrachten gaven het beste van zichzelf in een estafetteloop en tal van ludieke competitiespelletjes. 

De leerlingen van Mater Salvatoris bewijzen hierdoor andermaal dat ze uit het goede hout gesneden zijn, door zich de pleuris te lopen voor iemand anders, veraf of dichtbij. Zij liepen woensdag maar liefst 2.395 rondjes op de atletiekpiste van Kapellen, samen goed voor 958 km. Ze zamelden ook 7.573  euro in voor acht goede doelen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder