Qlick – Het bedrijf dat het beste in bedrijfsleiders naar boven haalt

Het Qlickteam

KAPELLEN – Het coaching- en trainingsbedrijf Qlick in Kapellen staat al meer dan 16 jaar in voor het coachen van bedrijfsleiders en managementteams. Zaakvoerder Chantal Smedts werkt met verschillende, gecertificeerde coaches in haar team om andere bedrijven sterker te maken. En daar stopt het niet. Chantal maakt onder meer podcasts en schreef al verschillende boeken om de beste leider in ondernemers naar boven te halen.

Zaakvoerder Chantal Smedts

Chantal Smedts begon al op jonge leeftijd met ondernemen. “Op mijn 25ste ben ik ondernemer geworden en dat ging met vallen en opstaan”, vertelt ze. “Ik heb heel het parcours van “een bedrijf leiden” bewandeld en ik weet hoe moeilijk het is om zuiver te communiceren naar je medewerkers. Ik weet waar de pijnpunten zitten in het leiden van een bedrijf.”

Die ervaring wou ze graag delen met andere bedrijfsleiders en daarom richtte ze meer dan 16 jaar geleden Qlick op, een coaching- en trainingsbedrijf dat ze samen met Anneliese Monden leidt. “Al doen we nu veel meer dan dat. Onze specialisatie is inzetten op het persoonlijk leiderschap. Het maakt niet uit hoe je als leider in de wereld staat, je moet ook persoonlijk een leider zijn. Durf naar jezelf en je eigen aandeel in het bedrijf te kijken, daar focussen wij op.”

Groot aanbod
Voor meer zelfvertrouwen of voor minder stress op de werkvloer, helpen bij de skills van een leidinggevende of workshops geven aan een heel team: het zijn maar een paar troeven die Qlick aanbiedt. “Via privé- of groepstrainingen, keynotes en opvolgsessies. Het is een heel pakket dat je hier krijgt.”
Zestien jaar geleden was Qlick een van de eerste bedrijven in België dat zich focuste op het coachen van werknemers- en gevers. “Vandaag mag bij wijze van spreken iedereen zich een coach noemen, maar wij werken alleen maar met gecertificeerde coaches. Die hebben allemaal een waardevolle opleiding gehad.” In totaal hebben alle coaches samen al meer dan 14.500 lessen en opleidingen gegeven, voor kleinere bedrijven, zoals een kledingwinkel, tot de grote ondernemingen, zoals Proximus.

Persoonlijk leiderschap
Maar hoe gaat Qlick te werk in het begeleiden van (ervaren) bedrijfsleiders. “Je hebt verschillende vormen van leiderschap en doorheen de jaren zijn er altijd wel verschillende trends. Wij gaan altijd terug naar de kern naar hoe de leider zichzelf ziet. Pas als je daar duidelijkheid over hebt, dan kan je dat pas gaan uiten naar je werknemers.”

Het werk van Qlick kan soms grote problemen bij bedrijven oplossen, maar Chantal ziet het toch liever anders. “Vaak contacteren ze ons wanneer er een probleem opduikt. Als je als bedrijf weet dat de dynamiek beter kan, contacteer ons dan vroeger. Dan kunnen we opbouwend werken aan een nog zuiverdere communicatie en dan moeten we geen problemen oplossen. Dat proactieve leiderschap, daar ben ik fan van.”

Chantal is zelf dan ook een voorbeeld van proactief leiderschap. “Als coaches moet je natuurlijk ook mee zijn met de trends. Bij Qlick geven we frequent trainingen of opleidingen aan elkaar. Dat vind ik heel belangrijk en kan ik iedereen aanraden. Om de zoveel tijd een opleiding inplannen om elkaar te motiveren.”

Boeken
En als een heel bedrijf nog niet voldoende is om van jezelf de best mogelijke leider te maken, heeft Chantal nog verschillende boeken uitgebracht. “Ondertussen zit ik al aan mijn zevende boek”, vertelt ze. “Ik ben altijd schrijver geweest en ik hou ervan.”

Haar laatste boek ‘Quotes’ is een boek dat volstaat met, jawel, quotes. “Al maak ik geen dikke boeken, daar hebben ondernemers geen tijd voor. Ik heb de laatste jaren met veel leiders gesproken en al die ervaringen kwamen terug in het dagelijkse leven waar je makkelijk een quote aan kan koppelen.”

In het boekje staan 52 inspirerende quotes, één voor elke week. “Als het buiten stormt, moet je binnen blijven: dat is een goed voorbeeld. Als het even moeilijk wordt, kijk dan even naar binnen wat er moet veranderen”, is de inspirerende uitleg van Chantal. “Aan de hand van ‘Quotes’ geef ik ook lezingen met naast elke quote mijn persoonlijke reflectie of inspiratie die je uit de quote kan halen.”

Chantal Smedts met haar boek ’52 Quotes’

Podcast
En tot slot is er dan nog de podcast ‘Hier heb ik geen tijd voor.’ “Speciaal gemaakt voor bedrijfsleiders die letterlijk geen tijd hebben. In een aflevering van 20 minuten, de gemiddelde tijdsduur van een autorit, haal ik thema’s aan binnen het leiderschap. Van het begin van een leidinggevende zijn tot het leiderschap in haar totaliteit.” De eerste reeks is al opgenomen. In totaal komen er vier reeksen van acht afleveringen.

Qlick is gevestigd in de Kasteeldreef 38 te Kapellen – info@qlick.today – +32 (0)3 330.17.30

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *