Puttenaar Tibo Van Loon eindwinnaar achtkamp Brasschaat

Tibo Van Loon (©Dirk Van Aelst)

BRASSCHAAT/PUTTE – Afgelopen zondag 28 november is de 71e editie van de achtkamp van Brasschaat tot een einde gekomen. Een kleine 200 deelnemers namen op zondag 24 oktober de start om 6 weken lang het beste van zichzelf te geven. Op deze 6 zondagen moeten 8 proeven worden afgelegd. De eerste 2 weekends staan 2 proeven per dag op het programma, daarna 4 weken lang 1 proef per week.

Na 4 atletiekproeven, kogelstoten – 200 m sprinten – 800 m – veldlopen; 3 fietsproeven, 1km tijdrijden – 6,5 km tijdrijden – veldrijden en een 50 m zwemproef wordt het eindklassement opgemaakt.
Bij de junioren (U18) bleek Tibo Van Loon (17) de beste overall. Hij won beide tijdritten en was derde in de veldloop en de veldrit. Ook Kevin van den Weygaert uit Putte-Kapellen leek lang uitzicht te hebben op de derde podiumplek, maar moest door ziekte in het ultieme fietsnummer alsnog de derde plaats aan een andere atleet overlaten.

“Bij aanvang van deze achtkamp had ik nooit gedacht om mee te doen voor het eindklassement. Omdat ik deze zomer wel een aantal wegwedstrijden had meegereden, had ik wel gehoopt om mee te doen voor het podium in de fietsproeven. Na het zwemmen stond ik echter 8 punten achter op de tweede in de eindstand, Maarten Vermeiren. Na winst in de tijdrit en een derde plek in het veldlopen begonnen we met gelijke punten aan het afsluitende nummer, de veldrit.
Op papier voor mij een betere proef, maar er kan ook steeds wat mislopen in zo’n veldrit, maar de prijzen worden pas uitgereikt aan de finish. Gelukkig nam ik een goede start en waren we snel met 3 atleten los van de rest. Mijn opponent was minder goed gestart en dus op achtervolgen aangewezen. Het was ook voor de vele afgezakte supporters een halfuur lang nagelbijten, maar gelukkig had ik ook het geluk aan mijn zijde. Ik ben super blij met deze unieke overwinning en wil graag nog iedereen bedanken die mij geholpen heeft om mijn doel te bereiken.” aldus Tibo Van Loon.

Ook de papa van Tibo, Paul Van Loon, kinesist in Putte-Stabroek, werd 4de in het eindklassement. Hij wist voor het vierde jaar op rij al de fietsproeven in de veteranenreeks te winnen.
Marlies Tuinstra uit Berendrecht wist dan weer de 2e plaats te behalen bij de dames juniors. De 16-jarige studente sportwetenschappen aan Sint Eduardus behaalde in 2 proeven een podiumplaats.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder