Provinciaal kampioenschap tumbling

Voorbije weekend organiseerde turnkring Deugd en Moed Ekeren VZW het provinciaal kampioenschap tumbling C, dubbele minitrampoline ABI-niveau en minitrampoline recre@ en A-niveau. De wedstrijd vond plaats in de sporthal ‘t venneke te Ekeren. 705 gymnasten en 925 toeschouwers waren er aanwezig om het spektakel te bewonderen.

Dit grote sportevenement werd ondersteund door het district Ekeren en de stad Antwerpen. Het was de eerste keer dat er een provinciaal kampioenschap van de gymnastiekfederatie werd georganiseerd in het district Ekeren. De organiserende club, TK Deugd en Moed Ekeren VZW, bestaat dit jaar 52 jaar en telt nu meer dan 600 leden. De gymnasten van Antwerpen en Limburg streden voor de titel van provinciaal kampioen tumbling C-niveau en DMT A,B en I-niveau. Over het hele weekend werden er 7 wedstrijden geturnd.

8 medailles

Zilver (Sebastiaan Heirman, belofte jongens  tumbling C)
Brons (Siebe Dierckx, miniem jongens tumbling C)
Brons (Nathalie Moens, belofte meisjes DMT B)
Brons (Merel De Kock, junior meisjes DMT B)
Goud (Nathalie Moens, belofte meisjes MT A)
Zilver (Xuyên Boddou, belofte jongens MT A)
Brons (Merel de Kock, junior meisjes  MT A)
Brons (Evelyn Pauwels, senior meisjes MT A)

De deelnemers in het recreatieve niveau van de mini-trampoline (MT) streden voor de Vlaams Brabantse en Oost-Vlaamse titel. In deze afdeling wordt de Antwerpse titel later verdeeld.  Cédric Jansen behaalde wel een 1ste plaats in het open klassement maar ging hierdoor niet met de gouden plak naar huis.
In de laatste wedstrijd op zondag kregen we de eer om Belgisch kampioen DMT Kevin Vandamme en zijn halsbrekende sprongen te mogen bewonderen. Hij werd dan ook verdienstelijk eerste bij de jongens DMT A-niveau.
Het was alvast een succes voor de TK Deugd en Moed Ekeren VZW en het district Ekeren.
Alle gedetailleerde uitslagen op de site van de federatie: www.gymfed.be
foto: Nathalie Moens (goud) van TK Deugd en Moed Ekeren VZW

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *