Proefproject prairiebeplanting van start op Dorpsstraat en Laageind in Stabroek

 

STABROEK -Tijdens de heraanleg van de N111 (Dorpsstraat & Laageind) werden de plantvakken ingezaaid met gras. Echter, gezien de warme zomer die daarop volgde, is niet elk plantvak mooi aangeslagen. Omdat dit niet het gewenste resultaat behaalde en er meer kleur in de gemeente mag zijn, zal er tussen de Meidoornlaan en Abtsdreef vanaf 19 juni 2024 een proefproject starten met prairiebeplanting.

Eerst worden er grondwerken uitgevoerd en lavastenen aangebracht. Daarna worden de prairieplanten aangeplant. Gelieve tijdens de werken en na het aanplanten niet door de plantvakken te wandelen of containers in de plantvakken te plaatsen.

Na een jaar zal dit geëvalueerd worden. Indien dit positief onthaald wordt en voor het gewenste resultaat zorgt, zal dit verder uitgebreid worden over de N111/Dorpsstraat.

Prairie heeft in elk seizoen iets te bieden. In de zomer en herfst zijn dat voornamelijk de bloemen en graspluimen, en in de winter de zaaddozen die ontstaan door uitgebloeide bloemen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

2 reacties

  1. Als je ziet hoe rond het Picoloplein en de omgeving daarrond alles achtergelaten wordt als een vuilnisbelt door de schoolgaande jeugd, zal dit project er snel niet anders uit zien. Zonde 😭

  2. Er begint op de meeste plaatsen witte klaver het gras te vervangen. Witte klaver blijft klein, vraagt weinig maaibeurten en geeft rijkelijk bloempjes. Maakt diepe worteltjes en kan dus beter tegen droogte. Dat wordt nu teniet gedaan. Geef de klaver nog een paar jaar de kans om zich te bewijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *