Probleem verkeersveiligheid te Kapellen

 
web-IMG_0789
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mario Valkenborg, wonende te Kapellen op de Klinkaardstraat wil een gevaar aanhalen betreffende verkeersveiligheid.
“Juist 1 jaar geleden (zoveelste jaar op rij) heb ik een mailtje gestuurd naar alle betrokken partijen om een probleem ivm de verkeersveiligheid aan te halen in de gemeente Kapellen en zeker op de Klinkaardstraat”.
“Door de huidige weersomstandigheden (sneeuwval/vorst en dooi) is het op de Klinkaardstraat voor zowel voetganger als fietser levensgevaarlijk.
Deze drukke verkeersweg heeft geen voet- of fietspad maar een stukje asfalt dat wordt aanzien als fietssuggestiestrook. Deze strook is nu gedurende dagen voorzien van een dik, ongelijk verharde ijs/sneeuwlaag waar je als voetganger amper je recht kan houden.
Zowel de fietsers als voetgangers zijn genoodzaakt de rijbaan te trotseren waar auto’s en zwaar vrachtverkeer tegen hoge snelheid  voorbij razen en dit op enkele centimeters.
Elke ochtend en avond riskeren verschillende personen (zelfs voorzien van fluovestjes en verlichting) telkens hun leven.
De rijbaan is door sneeuwruimers en de strooidienst van Kapellen wel vrijgemaakt maar de fietssuggestiestrook wordt harder, dikker en gevaarlijker …… omdat de rijbaan mooi vrijgemaakt wordt, wordt de snelheid van de voertuigen ook hoger.”
Dinsdag 15 januari 2013 werd de rijbaan sneeuwvrij gemaakt en met zout gestrooid, goede actie. Op diezelfde ochtend konden we zien hoe een kleine sneeuwruimer, normaal voorzien voor ’t vrijmaken van fiets- en voetpaden, gewoon over de rijbaan reed zonder enige actie te ondernemen op de fietssugestiestrook.
Elk jaar krijg ik verscheidene berichten terug waarin verschillende personen mij beloften maken dat het in de toekomst veranderd.
Nu hebben we wederom te kampen met het slechte weer; sneeuw, vorst en  ijzel en heb ik de gemeente genoeg tijd gegund omdat niet iedereen overal tegelijkertijd kan zijn.
Het is normaal dat de hoofdwegen eerst worden vrijgemaakt en dan de secundaire wegen, maar als men een hoofdweg terug optimaal berijdbaar maakt moet men ook zorgen dat men denkt aan de zwakke weggebruikers op deze baan.
De manier van de laatste jaren creëert een extra levensgevaarlijk situatie voor de zwakke weggebruiker.
Het is niet uit kunnen blijven en mijn echtgenote Heuvelmans Katie is verleden jaar door een vrachtwagen met haar fiets de gracht ingereden met opname in ‘t Hospitaal als gevolg!
Toch is he opmerkzaam hoe sommige buurtgemeenten er toch in slagen om een groot deel van hun voet- en fietspaden toegankelijker te maken voor de zwakke weggebruikers !
Vriendelijke groet
Mario Valkenborg,  Kapellen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.