PRO2040 zet personeel in de bloemetjes bij sluitingsdag recyclagepark

PRO2040 bedankte het personeel van het recyclagepark voor alle hulp van de afgelopen jaren

BERENDRECHT/ZANDVLIET/LILLO – Het verhaal rond het recyclagepark in het polderdistrict is ondertussen wel gekend. Door een gebrek aan bezoekers en de vergunning die in oktober 2021 afloopt, sloot het recyclagepark gisterenavond zijn deuren. Oppositiepartij, PRO2040, wou het personeel toch nog eens bedanken voor alle hulp van de afgelopen jaren.

In april 2021 kregen de inwoners van het polderdistrict te horen dat hun recyclagepark zal verdwijnen. De vergunning, die al in 2020 was verlopen, werd met maar één jaar verlengd, mede dankzij het gebrek aan bezoekers. Gisterenavond sloot het recyclagepark, maar dat wou oppositiepartij, PRO2040, niet laten passeren. Met een tiental inwoners van het district kwamen ze het personeel bedanken.

“We komen het personeel hier bedanken voor hun jarenlange inzet, dat hebben ze verdiend.”, vertelt Zander Vliegen van PRO2040. “Dat doen we met een groot applaus, een bloemetje en tot slot nog een biertje, om eventueel deze avond nog te nuttigen.” Ondanks het slechte weer waren ook de afgezakte inwoners enthousiast om het personeel te verrassen. Er was zelfs een saxofonist aanwezig die voor de sfeermuziek zorgde.

Nancy Staut werkte tot gisteren op het recyclagepark en was verrast door het bezoek. “Dit is een leuke verrassing. Het was vandaag een drukke dag, want veel mensen zijn nog een laatste keer langsgekomen om afscheid te nemen.” Nancy woont al 22 jaar in het polderdistrict, waarvan ze vier jaar op het containerpark werkte. “Ik heb mijn buren pas leren kennen toen ik hier ben beginnen werken.” De nieuwe werkplek van Nancy ligt nu in Deurne.

Nu het recyclagepark is gesloten, moeten de inwoners naar Hoevenen of naar andere stedelijke parken. Dat leidde tot veel frustratie in het district. “We hebben verschillende alternatieve locaties in ons district voorgesteld, waaronder de ruimte aan het wachtdok aan de Noordlandbrug, maar daar kwam weinig reactie op.” vertelt Zander. Zijn collega, Bart Goris (PRO2040), vult aan: “Hun oplossingen zijn gewoon niet efficiënt en interessant.”

Volgens Bart Goris vrezen de inwoners dat de sluikstort in het district zal toenemen. “We vrezen allemaal voor sluikstort, zeker met een bos en een dok in de omgeving. We hebben die problematiek ook al vaker ondervonden aan de Ruige Heide.” Zander beaamt dat: “Voor de inwoners is dit gewoon een slag in het gezicht.”

De ontevredenheid bij de oppositiepartij is duidelijk groot. Op deze sluitingsdag hebben ze nog een laatste boodschap voor het districtsbestuur. Zander: “Met deze actie willen we dit thema op een positieve manier levend houden. Daarnaast willen we dat het bestuur de stad duidelijk maakt dat de inwoners niet akkoord zijn. Met deze laatste oproep hopen we op een betere oplossing.”          

Maar voorlopig zullen de inwoners het moeten doen met een bezoekje aan het recyclagepark in Hoevenen of aan de Luchtbal.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *