PRO2040 lanceert logo, eerste kandidaten, en sluier van programma.

Lijsttrekker Zander Vliegen

Het logo


De beweging PRO2040, die vorige week door Zander Vliegen (31, Zandvliet) werd aangekondigd, lanceert haar logo, enkele nieuwe knappe kandidaten en een tipje van de sluier van hun programma.
PRO2040 is in de eerste plaats een manifest, gegroeid vanuit de onderbuik van de Polder, tegen de onderdrukking van de Stad en de Haven.
PRO2040 is een lokale beweging die de belangen van de Polder centraal stelt boven partijpropaganda.
Ze werken aan een lange-termijnvisie voor onze dorpen met een grote betrokkenheid van de verenigingen, het middenveld en bewoners. Dezen zijn vaak de grootste experten, maar worden vaak niet gehoord. PRO2040 doet dit met een no-nonsense aanpak: hard werken in de districtsraad is belangrijker dan partijpolitieke propaganda. PRO2040 richt zich tot alle geëngageerde inwoners, verenigingen en middenveld van de Polder. Iedereen kan zich aansluiten bij PRO2040, zonder lid te zijn van een nationale partij.
Geboren en getogen Zandvlietenaar Zander Vliegen is vereerd deze jonge (gemiddelde leeftijd slechts 37 jaar!), bekwame, degelijke en gemotiveerde Polderlijst te mogen trekken.
“Het is belangrijk om in de Polder op ‘mensen’ te stemmen. Helaas merk ik vaak dat verkozenen zich laten leiden door partijpolitieke orders uit Antwerpen i.p.v. op te komen voor de Polder. Dat is jammer. Het lijkt alsof er in de Antwerpse Gemeenteraad niet geluisterd wordt naar onze adviezen en opmerkingen. Met PRO2040 laten we een nieuwe frisse wind over ons polderlandschap waaien.”, zegt Zander.
PRO2040 voegt de daden bij het woord, en komt met een heel sterke, bekwame lijst van geëngageerde Polderbewoners: een mix van partij-ongebonden vernieuwing en politieke ervaring. Naast lijsttrekker en kandidaat-districtsburgemeester Zander Vliegen (31, Zandvliet) lanceert PRO2040 vier nieuwe namen op de lijst van deze beweging:
• Bart Goris (30, Berendrecht): slimme kerel van ’t Solft, teamverantwoordelijke bij SD Worx, begaan met duurzaamheid, efficiëntie en milieu; sportieve klimmer en garçon in zijn vrije tijd.
• Bob Fransen (53, Zandvliet): rasechte Polderpatat uit wijk Den Hoek, fietser/Polderkliever, en ook heel bekend als ‘den Bob van Magda’.
• Lisse Smets (22, Zandvliet): studente Rechten, hardloopster en tennisster bij TC Raffic II, ervaringsdeskundige jeugd, die veel belang hecht aan verantwoordelijkheid en rechtvaardigheid.
• Annick Kersten (44, Berendrecht): gouden mens met warm hart, bekend van ‘Ruilwinkel Polderhart’, maar vooral bekend met de armoede en sociale problematiek die zich soms helaas ook in onze dorpen achter de deuren manifesteert. Wilt nu in de Polder haar expertise inzetten om deze 4de wereld-armoede te bestrijden.
De volledige lijst en volgorde, alsook het volledige programma worden later bekend gemaakt.
Het logo van PRO2040 omvat de drie Polderdorpen Zandvliet, Berendrecht en Lillo van noord naar zuid op de kaart, in de kleur van Zandvliet en Berendrecht Sport, en van de ganzerijdersvereniging van Lillo.
Omdat het bij PRO2040 om inhoud gaat en ze expertise van het middenveld en bewoners willen honoreren, en ze voor iedereen een luisterend oor zijn, zijn dit drie tekstballonnen.
‘PRO’ verwijst naar de positieve en professionele insteek om aan politiek engagement te doen.
‘2040’ is niet alleen de postcode van Berendrecht, Zandvliet & Lillo, maar weerspiegelt ook de lange-termijnvisie van de beweging.
De ondertekst van het PRO2040-logo luidt “Lokaal, duurzaam en sociaal”:
• Lokaal: samenwerken met Stad en Haven om de gemeenschappelijke doelen te realiseren, maar PRO2040 zal niet altijd braaf naar het Schoon Verdiep op de Antwerpse Grote Markt knikken en durft ook op tafel te kloppen als de belangen van de Polder niet behartigd of zelfs beschadigd worden. Denk bvb. aan het Wachtdok voor lichters in Berendrecht, de Gesloten Instelling in Zandvliet, of de steeds toenemende hinder van Havenweg A12 (dat volgens PRO2040 integraal aangepakt moet worden).
• Duurzaam: Lucht-, licht-, en lawaaihinder van industrie en autostrade moeten ingeperkt worden. PRO2040 doet ook lokaal wat globaal nodig is om de leefomgeving gezond te maken, rekening houdend met de karakteristieken van de Polderdorpen.
• Sociaal: PRO2040 richt zich tot alle geëngageerde inwoners, verenigingen en middenveld met een hart voor de Polder, zonder onderscheid in leeftijd, afkomst, geslacht of bovenlokale overtuiging.
PRO2040 zal de bewoners overtuigen met zowel concrete PolderPlannen alsook PolderPrincipes, waaraan ze het toekomstig beleid van onze dorpen steeds zal toetsen.
Het nieuwe programma wordt momenteel met inspraak van geëngageerden gefinaliseerd, en wordt later bekend gemaakt.
In primeur alvast enkele eerste PolderPlannen uit het PolderProgramma van PRO2040:
• Samen met Haven werk maken van alternatief voor geplande Wachtdok aan de Berendrechtse dorpskern. Bvb. tijdelijk in Delwaidedok; op middellange termijn ten noorden van de Noordlandbrug.
• Faciliteren van auto-delen (bvb. Cambio) in de drie dorpen, en infrastructuur van laadpalen voor elektrische fietsen en auto’s voorzien
• Geef startende ondernemers de kans om in leegstaande (stads)gebouwen een pop-up te laten starten
• Veilige klimmuur aan de Sporthal
PRO2040 zet zwaar in op veiligheid, dorpskarakter en mobiliteit. PRO2040 maakt echt keuzes volgens het STOP-principe, dat wordt gebruikt bij slimme inplanning van mobiliteitsbeleid, waarbij de prioriteit eerst naar Stappen, dan Trappen (fiets), vervolgens Openbaar vervoer en dan pas naar Personenwagens gaat. Want de veiligheid van voetgangers, van rolstoel- en rollatorgebruikers, van mama’s en papa’s met kinderwagens en van fietsers is volgens PRO2040 prioritair bij de heraanleg van het openbaar domein. Dit is ook goed voor het dorpsbeeld.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

5 reacties

 1. eindelijk eens een goede lijst!
  hopelijk pakt deze het wanbeleid van nu eens aan!
  Fietssuggestiestrook in Berendrecht,hopeloos lawaai voor de inwoners,De Lijn bussen in Putsebaan,miserie en ruzie dagelijks!
  Lawaaihinder,waar is het zwembad?
  Geluidsschermen?
  en ga zo maar voort …………….
  Het ga je goed Pro 2040.
  Carl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *