Prachtig bloementapijt op Kapels dorpsplein

De Landelijke Gilde Kapellen heeft vrijdagnamiddag samen met bloemtelers uit Lochristi op het dorpsplein van Kapellen een bloementapijt aangelegd in samenwerking met de Kapelse compostmeesters. Zo’n 12500 begonia’s werden hiervoor gebruikt en het duurde ongeveer een dikke 2 uur vooraleer het kunstwerk klaar was.
Al enkele jaren liep de Landelijke Gilde met dit idee en nu het concreet was geworden, konden ze rekenen op de volle steun van de gemeente. Voorzitter Van Thienen kon terecht fier zijn op het 50 m2 grootte bloementapijt.  Hij dankte vooral secretaris Willy Van der Biest, de drijvende kracht achter dit initiatief. “Het project bracht een groot aantal verenigingen bij mekaar om dit ter verwezelijken. Dank aan alle medewerkers van Landelijke Gilde, KVLV, de compostmeesters, de gemeente Kapellen, Cera, AVEVE en het Algemeen Verbond der Belgische Siertelers”, aldus Van Thienen. Burgemeester Van Mechelen had al eens het bloementapijt gezien in Brussel en moest niet nadenken om de toelating te geven. Hij was alleen even in paniek vrijdag middag toen hij om 14 uur nog geen bloemen zag. Maar alles is goed gekomen in een tijdspanne van 2 uur. “Kapellen staat in de top 10 in Vlaanderen van groene gemeente en het bloementapijt past dan ook in mijn gemeente”, aldus de burgemeester. De brandweer kwam even langs zodat we vanuit de hoogte mooie foto’s konden nemen van het tapijt. Een leuke ervaring. De Kapelse fanfare IVVV-ers zorgde voor de muzikale noten tijdens de aangename openingsreceptie.

Programma

Het bloementapijt is te bezichtigen op zaterdag 17 en zondag 18 september  van 10 tot 18 uur. Het tapijt stelt een Sint-Jacobusschelp en de logo’s van de gemeente Kapellen en de Landelijke Gilde voor. Het kader van het ‘schilderij’ werd aangelegd in compost. Het bloementapijt is gratis te bezichtigen.

Er wordt ook voor randanimatie gezorgd:

– zaterdag 17 september:  optreden dansgroep Splinter, optreden Koninklijke Fanfare Verbroedering Putte-Grens,   demonstratie oude ambachten

– zondag 18 september:  vanaf 9.00 uur: Ontbijt rond het tapijt – spek & eieren, brood, koffie, thee of fruitsap, vanaf 11.00 uur: gezinsfietstocht Gordel de Polder – 40 km – inschrijving ter plaatse: € 3 – 1 consumptie inbegrepen, optreden Koninklijke Fanfare Verbroedering Stabroek,  optreden vendeliersgroep Jovolka,  leden Landelijke Gilde stellen hun hobby’s voor,   bekendmaking winnaars zomerzoektocht Platteland, bekendmaking winnaars gemeentelijke bebloemingswedstrijd 2011

Doorlopende randanimatie: –  educatieve tentoonstelling rond het platteland,  volksspelen,   wedstrijd rond bloemen – mooie prijzen te winnen,   kinderanimatie.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *