Bosduin pakt uit met veldrit-tweedaagse

“Acht keer hadden we de Wereldbeker en plots was er geen topkoers en zelfs geen datum meer voor een veldrit. ’’ Dat was de klacht van voorzitter Louis Van den Buijs op de persconferentie over de Vlaamse Industrieprijs Bosduin die op zondag 2 oktober in Kalmthout plaatsvindt.

Ze hebben de moed niet laten zakken en ze pakken uit met een schitterend programma voor hun 21ste editie. Dat zit zo sterk in mekaar dat de mensen op 1 en 2 oktober het verschil niet zullen zien tussen een cross voor de Wereldbeker en een wedstrijd van eerste categorie. Ook de rechtstreekse uitzending op televisie kwam dankzij VT4 niet in het gedrang.
 “Om te beginnen wilden we een tweedaagse behouden omdat je bij een Wereldbeker op zaterdag ook al de drukte van parcoursverkenning en inschrijvingen had”, aldus Louis Van den Buijs. “Op zaterdag 1 oktober hebben we daarom een initiatie voor jongeren, een interscholencross, een interbedrijvencross voor de firma’s van de Bosduin en het kampioenschap van Kalmthout geprogrammeerd.
Op zondag beginnen we om 12 uur met een wedstrijd voor juniores. Om 13u30 volgt een wedstrijd voor beloften, om 16 uur een voor vrouwen en om 17u30 de hoofdmoot met de wedstrijd voor elite, de eigenlijke Vlaamse Industrieprijs Bosduin.’’
‘’Hier pakken we uit met de toptien van het UCI-klassement met op kop wereldkampioen Zdenek Stybar, Belgisch kampioen Niels Albert, de Franse kampioen Françis Mourey, en de Duitse kampioen Philipp Walsleben. Plus daarbij Sven Nys, Tom Meeusen (winnaar van vorig jaar) en Kevin Pauwels als plaatselijke vedette.
 Bij de beloften zullen Wietse Bosmans, David van der Poel, Stef Boden en Tijmen Eising zeker van de partij zijn en bij de vrouwen zeker Daphny van den Brand, Sanne van Paassen en Sanne Cant.”
‘’Wielerclub Bosduin prijst zich gelukkig dat zij niet opgegeven heeft na de tegenslagen van vorige jaren en dat de cyclocross het sportieve hoogtepunt van het jaar van Kalmthout blijft”, besloot burgemeester Lukas Jacobs de uiteenzettingen op de persconferentie.

Programma

Het lokaal programma op zaterdag 1 oktober start om 13 uur. De inkom is gratis. Op zondag 2 oktober is de 5de ereprijs Marcel Hensen voor juniores om 12 uur. De 8ste wedstrijd voor Beloften start om 13 u 30. Om 14 u 30 is er de officiële training.  Om 16 uur start de internationale wedstrijd Dames ‘Zesde ereprijs Suske en Wiske’ en ten slotte om 17 u 30 de hoofdmoot, de ‘21ste Vlaamse industrieprijs Bosduin.’
 Toegangskaarten 12 euro. (De Polder heeft 10 duotickets ter beschikking; zie onze Magazine). Verdere info: info@bosduin.be of www.bosduin.be en 0477/22 24 81.


Voorzitter Louis van den Buys geïnterviewd door Philippe Martens van VT4

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *