Tien jaar samenwerking Rotonde en Dienst onthaalouders gevierd te Stabroek


foto: eerste rij: Eline, Sofie en Rita; tweede rij: Veronique, Marijke en Diane

Vrijdagavond 16 september werd op het gemeentehuis te Stabroek de tien jaar samenwerking tussen de gemeentelijke Dienst voor onthaalouders en de vzw Rotonde gevierd.

Op vraag van een verantwoordelijke van de campus Vluchtheuvel werd 10 jaar geleden gepolst of er werkmogelijkheden  bestonden voor bewoners van het tehuis bij de dienst onthaalouders van de gemeente. Na enig overleg startte Rita Verbakel begin september 2001 bij onthaalmoeder Diane, aarzelend, zoekend, maar ook volhardend. Rita werk dolgraag met kleine kinderen. Ze kan heel goed flesjes geven, slabben aandoen, mondjes proper maken … Maar als Rita haar vinger opsteekt en zegt “Dat doen we niet hé!, weten de peutertjes goed wat dat betekent’.

Ondertussen werken drie bewoonsters van Rotonde vzw als hulp bij drie onthaalouders en hun gezin. Voor de twee andere onthaalouders heeft Diane baanbrekend werk gedaan; ze is een lichtend voorbeeld. Onthaalouders Marijke en Veronique zijn dan ook gastvrouw voor respectievelijk Sofie en Eline.

De werktijden van de drie bewoonsters zijn specifiek afgesteld op hun mogelijkheden. In elk geval hebben ze één ding gemeenschappelijk: er wordt genoten van  het wel en wee bij het opvangen van kleine kinderen in een warm gezinsnest!

Eline, Sofie en Rita kregen vrijdagavond een plakkaat overhandigd met daarop foto’s van de kindjes waarvoor ze zorgen. Op hun beurt bedankten zij hun mentors, hun steun en toeverlaat Diane, Marijke en Veronique met bloemen!


DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *