Pop-up markten op vrijdag in Zandvliet

schepen Sandra Suykerbuyk (CD&V), bevoegd voor lokale economie, markten & foren, met districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA), tijdens de opening van de eerste pop-up markt

Het district wil graag de wekelijkse markt in Zandvliet aantrekkelijker maken voor bezoekers en standhouders.

Berendrecht-Zandvliet-Lillo heeft een kleine en sympathieke markt die een aanvulling biedt op het winkelaanbod. Uniek is dat dit de enige lokale markt is met een fietshersteldienst. Daarnaast is de markt ook een plek waar bewoners elkaar ontmoeten en bij kunnen praten.

Steeds meer mensen kopen artikelen online. Vooral via grote aanbieders, maar ook kleinere ondernemers bieden steeds meer producten en diensten online aan. Ook in ons district zijn er lokale ondernemers die een eigen webshop hebben en allerlei producten aanbieden. ​

Om deze lokale handelaars mee in de kijker te zetten, wil het district hen in 2023 de kans geven om zich op de wekelijkse markt voor te stellen. Dit zal steeds gebeuren tijdens vakanties of bij speciale gelegenheden. Dit jaar gaat de pop-up marktdag door op vrijdag 30 december 2022. In 2023 zullen er 12 pop-up marktdagen doorgaan. De data worden ​ afgesproken in samenspraak met de geïnteresseerde ondernemers en marktkramers.

QL Jewels uit Berendrecht

Op vrijdag 11 november deed het district een eerste test en namen er 2 lokale ondernemers deel: QL Jewels uit Berendrecht en Carl Theuns van CyDraLe Brouwerij uit Zandvliet.

De stand van CyDraLe Brouwerij uit Zandvliet.

Geïnteresseerde ondernemers die graag deelnemen aan de pop-up markten, mogen contact opnemen met het district via district.berendrechtzandvlietlillo@antwerpen.be.

Om in aanmerking te komen als handelaar zijn er enkele voorwaarden: verkoop via webshop, verkoop via homeparties of beurzen, geen eigen winkelpand hebben. Ook als opstartende ondernemer ben je welkom en wie weet kan hij/zij zich daarna zich als marktkramer of handelaar vestigen.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *