Politie flitst deze week onder meer op de Kalmthoutsesteenweg

STABROEK/KAPELLEN – Vorige week werden 849 voertuigen gecontroleerd op verschillende locaties in Stabroek en Kapellen.
679  bestuurders hielden zich netjes aan de toegelaten snelheid. Dat is meteen goed voor bijna 80 procent.  170 andere chauffeurs lapten de toegelaten maximumsnelheid aan hun laars en gingen op de bon. Dat is net iets meer dan twintig procent. Er werd een topsnelheid geregistreerd van 59 km per uur op een plaats waar je maximum 30 km per uur mag rijden.

Het aantal geflitste voertuigen is ook hoger dan we gewend zijn”, zegt korpschef Tom De Gent. Net als de omringende politiezones gebruiken we de nationale normen om te flitsen en die zijn iets strenger dan de normen die we voordien gebruikten”, aldus nog de korpschef. “De wekelijkse snelheidscontroles blijven. We meten ook de komende week op willekeurige plaatsen in de politiezone. Maar wekelijks geven we wel één locatie door waar er zal worden geflitst. “De week die komt, is dat op de Kalmthoutsesteenweg in Kapellen. We geven die plaats vrij als preventieve maatregel. Chauffeurs zijn dus gewaarschuwd. Alle andere plaatsen waar we nog gaan flitsen, geven we uiteraard niet mee”, besluit Tom De Gent.

(erva)

foto:Politie Antwerpen

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder