Dave Matthysen voor derde keer koning in vier jaar bij Hoevense gansrijders

HOEVENEN – Dave Matthysen (42) heeft zich voor de derde keer in vier jaar tijd als koning gekroond bij de Koninklijke Gansrijders van Hoevenen. Een bomvol Frans Oomsplein zag een spannende strijd waar Dave uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam. Nieuwkomers waren dit jaar Joeri Van Roy en Dries Remeysen. Dries trok het net en heeft zo een mooie herinnering aan zijn eerste deelname.

Op zondag 10 maart vond het laatste koningschap van 2024 plaats bij de Koninklijke Gansrijders van Hoevenen. Zij kronen traditioneel als laatste vereniging in de rij hun koning voor het keizerschap, dat volgende zondag plaatsvindt in Zandvliet. Eerder dit jaar namen twee vaste ruiters de beslissing dat ze ermee stoppen: Glenn Vervloet en Raymond Fissers (koning 1987). Joeri Van Roy en Dries Remeysen (zoon van Jan Remeysen, ‘doktoor’ van de Hoevense gansrijders) mochten hun plaats innemen.

Na een stoet door Hoevenen en Kapellen kwamen de ruiters aan op het Frans Oomsplein om te beginnen aan hun strijd. Dit jaar had speaker Rudi Jansegers een luitenant naast zich. Oud-ruiter Gert Vandekeybus was stagiair-omroeper en zal volgend jaar samen met Marc Pannekoek de fakkel van Rudi overnemen.

Ruiters Stef Matthysen en Philippe Fissers krijgen de nodige verzorging

De doktoor en verpleegsters hadden hun handen vol met de ruiters en tussendoor zorgde fanfare De Ossenkoppen voor een sfeervolle intermezzo onder de galg. Maar toen het net amper vier mazen telde, steeg de spanning op het Frans Oomsplein. Er werd stevig gestoken en het net stond op breken. Vol vertrouwen reed nieuwkomer Dries Remeysen onder de galg en met volle kracht trok hij het net en lag de gans voor het grijpen.

Fanfare De Ossenkoppen zorgen voor een muzikale intermezzo onder de galg

Na Dries was het de beurt aan Dave Matthysen, die eerder al in 2021 en 2022 koning werd. Met die ervaring zette hij zijn paard in gang en met een allesbepalende snok trok hij de kop. Zelf kon hij het nauwelijks geloven dat hij voor de derde keer in vier jaar tijd koning werd van de Hoevense gansrijders. Zijn collega-ruiters, de leden van de vereniging en sympathisanten gingen volledig uit hun dak en vierden hun nieuwe koning alsof het de eerste keer was dat hij de ganzenkop mee naar huis nam. Dave werd nadien nog feestelijk uitgehaald in de JOS.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Eén reactie

  1. Dikke proficiat Dave,nu dat je het 3X voor hebt gedaan zullen je broers hopelijk iets van geleerd hebben, TOPPIE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *