Fanclub Toon Vandebosch viert vijfjarig bestaan met fandorp tijdens Antwerp Port Epic

Stabroek – De Stabroekse fanclub van veldrijder Toon Vandebosch viert dit jaar haar vijfjarig bestaan. De supporters zullen dat uitgebreid vieren, met een groot fandorp tijdens de wielerwedstrijd Antwerp Port Epic, die in de Antwerpse polder plaatsvindt. Na het veldritseizoen kunnen de fans dus al uitkijken naar het wegseizoen van Toon Vandebosch.

Op zaterdag 2 maart sloten de fans van Toon Vandebosch, samen met hun grote held, het veldritseizoen af met een grote fanavond in café De Klok in Stabroek. Het ideale moment om terug te blikken op een geslaagd seizoen. “Het was opnieuw een zeer leuk en geslaagd jaar”, vertelt bestuurslid Maarten Dombrecht. 

Toon kende een wisselvallig seizoen, maar boekte wel sterke en constante resultaten. “Zijn seizoen begon met wat pech, waardoor hij niet in de EK-selectie belandde. Nadien heeft hij zich goed herpakt met zeer goede resultaten in Benidorm, Zonhoven en op het BK, met als resultaat een plaats in een sterke WK-selectie.” Enkele supporters zakten ook af naar het WK in Tabor om Toon te steunen.

De talrijke supporters van Toon waren meermaals aanwezig op de cross, dit seizoen. “We hebben enkele busreizen georganiseerd: naar Overijse, Merksplas, Antwerpen en Sint-Niklaas. In Antwerpen hadden we voor iedereen kerstmutsen van de fanclub voorzien en in Sint-Niklaas hadden we een fanfare meegenomen voor extra ambiance. Daar hebben we ook verbroederd met de fans van Toon Aerts, die toen zijn comeback maakte.”

Bestuurslid Glen Van Dijck verkleedde zich als kerstman tijdens de cross in Antwerpen

Vijfjarig bestaan

Na een geslaagde fanavond blikt de fanclub al vooruit naar het wegseizoen, meer bepaald naar de Antwerp Port Epic op zondag 19 mei. “Net zoals twee jaar geleden gaan we een fandorp zetten op de Torense Weg, op de wei achter Drankenservice Vandermolen”, aldus Maarten. “Daar gaan we met alle fans ons vijfjarig bestaan vieren en Toon naar een goed resultaat roepen.” Het peloton moet meerdere keren voorbij de kasseistrook van de Torense Weg passeren, een betere locatie voor het fandorp is er dus niet.

Joppe De Hert

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *