Polderse Cultuurkring stelt tentoon in Ravenhof

Polderse cultuurkring


Vrijdag 22 augustus, kon de opening van tentoonstelling van de Polderse Cultuurkring  in het Ravenhof te Putte op veel belangstelling rekenen.
Het is al voor de 56ste keer dat zij hun jaarlijkse tentoonstelling inrichten. De voorgeschiedenis van de kring ligt in Zandvliet, maar een zestal jaren is het kasteel Ravenhof te Putte de plaats waar zij telkens uitpakken met een brede waaier kunstwerken van verschillende disciplines.  Zo vind je er grafiek, beelden, aquarellen, schilderkunst, tekeningen en bloemstukken.
Ieder jaar krijgen de deelnemers een thema opgelegd. Dit jaar werd gekozen voor “De Zee”. De tentoonstelling omvat werken van 13 kunstenaars en is te bezoeken op zaterdag 23 en zondag 24 augustus en op zaterdag 30 en zondag 31 augustus telkens van 13 tot 18 uur.
Schepen van Cultuur Liesbeth Verhaert opende de tentoonstelling en wist te melden dat in april van dit jaar  minister Joke Schauvlieghe de goedkeuring had gegeven voor een jaarlijkse subsidie van bijna 75.000 euro. “Subsidies waarmee de gemeente Stabroek vorm kan geven aan het lokaal cultuurbeleid. De oprichting van het gemeenschapscentrum en de toekenning van de subsidies zijn voor mij de basis om de komende jaren een stapje hoger te schakelen met ons cultuurbeleid”, aldus Verhaert.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *