Polderklievers domineren eigen koers in Zandvliet

De ganse groep enthousiastelingen die deelnam aan de ‘koers met een hart’

 

Dinsdagavond 11 juli werd om 19 uur de start gegeven voor de jaarlijkse koers ‘Met een Hart’. 8 lokale wielertoeristenploegen van om en bij de 9 renners stonden aan de start. Na 3 geneutraliseerde rondes, ging de koers los. En al bij het einde van de eerste vrije ronde vormde zich een kopgroep van een negental renners met daarin heel wat lokale talenten.
Bij het ingaan van de laatste vieren ronden, werd het duidelijk dat de winnaar in de kopgroep van acht renners zou zitten. Voor de Spartanen waren dat Frank Francken en Ronny Stijleman, de Klievers zaten mee met Lieven Schroyen, Jef De Schutter, Van De Wouwer Bert, Björn Berek en Rudi Hellemons en Biesemans Jorden als Eagle.
Dit moesten en zouden de Klievers moeten kunnen afmaken, maar het was afwachten naar hun strategie? De Spartanen bestoken met aanvallen? Wachten tot de laatste ronde en machtsman Bert Van De Wouwer uitspelen? Op drie ronden van het einde was het Jef De Schutter die met een tien seconden voorsprong over de meet kwam. Spartaan Ronny Stijleman deed zijn job voor kopman en spurtkoning Frank Francken voortreffelijk en reed het gat op Jef De Schutter dicht. Met nog twee ronden te gaan, raakte niemand weg en zou alles beslist worden in de laatste ronde. De spanning aan de aankomst steeg, want iedereen wist dat de Klievers dit niet mochten laten liggen, maar met Frank Francken weet je maar nooit. Insiders gokten erop dat Bert Van De Wouwer de enige zou zijn die kans maakte als het op een spurt zou aankomen. Bij het ingaan van de laatste bocht was het inderdaad Bert die vlak ervoor op de kasseien van de Conterscherp een splijtende versnelling plaatste waarop Frank Francken niet direct gepast kon reageren, met enkele fietslengtes voorsprong kwam Bert dan ook als winnaar over de eindmeet gevolgd door Frank Francken en Björn Berek als derde.
De ganse Klievers-aanhang wist met zijn blijdschap geen blijf na deze fel bevochten strijd. Zij wisten maar al te goed dat ze deze kans niet konden laten liggen en maakten het af.
Grote opkomst
Mede door het mooie weer, was er een zeer grote opkomst, waardoor cafés op en rond het parcours gouden zaken deden in een echte kermissfeer. Ook de commentaren van speakersduo Frederic en Bert werden door velen gesmaakt. Na al die jaren bouwden zij een rijke kennis op van de lokale wielerhelden. Ze benoemden winnaar Bert Van De Wouwer dan terecht tot de ‘Kathedraal van Zandvliet’, want het moet gezegd Bert is echt wel een machtsmens.
Uitslag
1) Bert Van De Wouwer (VZW Polderklievers) 2) Frank Francken (WTC De Spartaan) 3) Björn Berek (VZW Polderklievers). Bij het ploegenklassement mag de ploeg een cheque overhandigen aan een zelf gekozen goed doel. Eerste werd VZW Polderklievers (500 euro), tweede werd WTC De Spartaan (350 euro) en derde WTC Raffic (150 euro)
 

DEEL DIT ARTIKEL

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder