Polderheem derde kwartaal is van de pers

Keurig op tijd viel deze week het nieuw Polderheem, tijdschrift van de Kon. Heemkundige Kring van de Antwerpse Polder bij de lezers in de bus. Het is zoals voorzitter Martin Braem het in zijn editoriaal zo typisch stelt, een gevarieerd aanbod met een verscheidenheid van auteurs.
De reacties van de lezers op vorige artikels, vermelding van de steunende leden en de filmopnamen in het Poldermuseum zijn zeker het vermelden waard. De renovatie van de schuur van de Oorderse Berghoeve in Bokrijk wordt door twee van hun stafmedewerkers in woord en beeld geschetst. Hugo Vermeiren herinnert aan de bevrijding van Berendrecht en het sneuvelen van P. Cols en H. Deckers, weerstanders van het Universitair Peloton. Hun commandant Paul Meeus vertelde hem zijn indrukwekkend oorlogsverhaal.
Het tulpenjaar is nog niet ten einde, daarom een artikel uit de oude doos over tulpengroei op de dijk van Oosterweel. Als herinnering aan de viering van 150 jaar School Noordland te Zandvliet, schreef eredirecteur Guido Carpentier hierover een gedetailleerde geschiedenis. Voor WO II was in Ekeren aan de Statiestraat een bekende houtzagerij. Wim D’hooge verdiepte zich in het werk van de “zagemannen” en hun bazen. Frans Yzermans vult de serie van de oude Polderse herbergen aan met de bekendste Hoevense taphuizen van weleer en Gerrit Verhoeven ontdekte het bestaan in de 19de eeuw van de oude Wilmarsdonkse stoombrouwerij “ De Nederschelde“.
Graag een abonnement op Polderheem ? Neem contact op met Frans Yzermans, tel. 03-6643098 of met Hugo Vermeiren tel. 015-23 53 00.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *