Indaver ligt stil na een brand

donderdagmorgen vond er tussen 5 en 6 uur een brand plaats in de elektriciteitskast van het Antwerpse Havenbedrijf Indaver. De vermoedelijke oorzaak was een elektrische storing in de schakelkast. De brand was snel onder controle en er vielen geen gewonden. Twee afvalinstallaties van het afvalverwerkende bedrijf liggen voorlopig nog stil.
Vanmorgen was er een grote rookpluim te zien in de Antwerpse Haven. Die kwam vrij door een brand die ontstond in een van de elektriciteitskasten van het havenbedrijf Indaver.
De brandweer kwam snel ter plaatse en had de brand snel onder controle. De rookgassen konden veilig ontsnappen. Er vielen geen gewonden en er was geen gevaar voor de omgeving.
Door de brand vielen echter twee afvalverwerkende installaties stil. ‘Wellicht kunnen we één van beide installaties vandaag terug in dienst nemen’ zegde woordvoerder Jos Artois. ‘Afhankelijk van de schade zal de tweede installatie vermoedelijk één van de volgende dagen terug in dienst worden genomen. De dienstverlening komt niet in het gedrang.’

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *