Opruimdag in het Galgeschor

Voor de derde maal steken vrijwilligers van Natuurpunt Antwerpen Noord en het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen de handen uit de mouwen voor een grote opruimactie in het natuurgebied het Galgeschor in Lillo. Dit jaar nemen ook Cegelec Zwijndrecht, Solvic N.V. en BASF Antwerpen N.V. deel aan dit initiatief. De actie, die kadert in World Cleanup 2012, vindt zaterdag 15 september tussen 9.30 en 13.00 uur plaats. Wie zich geroepen voelt om zijn steentje bij te dragen aan de opruimdag, kan zich hiervoor nog steeds aanmelden.
Het Galgeschor is een 46 hectare groot natuurgebied ten noorden van Antwerpen, tussen het dorpje Lillo-Fort en de Europaterminal, en is internationaal beschermd omwille van zijn waardevolle fauna en flora. Doordat het twee kilometer lange getijdengebied continu onderhevig is aan eb en vloed, blijft er geregeld drijvend afval uit de Schelde achter. Dit is schadelijk voor de flora en fauna in het natuurgebied. Daarom is besloten de opruimactie op deze locatie te organiseren.
Wie wil meehelpen aan een propere Antwerpse haven kan zich aanmelden via het Havenbedrijf of Natuurpunt Antwerpen Noord vzw. De contactpersonen daarvoor zijn respectievelijk Sven Heyndrickx (sven.heyndrickx@haven.antwerpen.be, +32 491 96 40) en Kathleen Quick (kathleen.quick@natuurpunt.be, +32 3 541 58 25).
Het Havenbedrijf en Natuurpunt Antwerpen Noord vzw organiseerden ook in 2008 en 2009 een opruimactie in het Galgeschor.
Het Gemeentelijk Havenbedrijf engageert zich al langer om een duurzaam beleid uit te bouwen. Daarbij wordt geïnvesteerd in grotere en kleinere projecten. Hiervoor wordt onder meer samengewerkt met Natuurpunt. Tussen de grootste natuur-NGO van Vlaanderen en het Havenbedrijf bestaat sinds 2001 een nauwe samenwerking onder de noemer ‘Antwerpse Haven Natuurlijker’.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *