Polderdistrict zoekt "Klaar-overs"

Het district Berendrecht-Zandvliet-Lillo is op zoek naar vrijwilligers die een half uurtje tijd hebben om de kinderen aan de scholen in Berendrecht mee te helpen oversteken. Er wordt gedacht aan mensen die in de buurt van de twee scholen in de Monnikenhofstraat wonen. Omdat daar veel doorgaand verkeer is, is het nodig dat iemand daar de kinderen veilig helpt oversteken. Deze personen worden ‘klaar-overs’ genoemd.
Het zijn gemachtigde opzichters die het verkeer aan de oversteekplaatsen van de scholen regelen. Zij krijgen een eenmalige opleiding van de politie, zowel theoretisch als praktisch.
De klaar-overs worden geacht zich éénmaal per week of vaker ’s morgens tussen 8 u.15 en 8 u. 45 of in de namiddag tussen 15 u. 20 en 15 u. 50 (op woensdag tussen 12 en 12 u. 40) een half uurtje vrij te maken.
Liefhebbers nemen contact op met district.berendrechtzandvlietlillo@stad.antwerpen.be. Zij kunnen ook een briefje invullen dat naar het districtshuis wordt gebracht aan de Antwerpsebaan 140 te Berendrecht. Naam en gegevens worden vervolgens doorgegeven aan de scholen die contact opnemen voor een opleiding. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *