Polderdistrict geeft toelage van 400 euro voor huur fuiftent

De districtsraad Berendrecht-Zandvliet-Lillo vergaderde maandagavond met een niet erg drukke agenda.
Belangrijkste punt was ongetwijfeld de toekenning van een toelage van 400 euro aan jeugdverenigingen die een fuiftent huren. Ook jongeren tussen 18 en 26 jaar kunnen (als ze minstens met drie zijn) hier aanspraak op maken. Districtsschepen Meirsman
zei (op vragen van Vlaams Belang) dat misbruik praktisch onmogelijk is. Zo dit wordt vastgesteld, zal er beteugelend worden opgetreden.
Tijdens het vragenhalfuurtje kwam de lawaaihinder aan bod. Districtsburgemeester Bartholomeeussen gaf een samenvatting van de studie die door de Stad werd gemaakt na een uitgebreid onderzoek.
In 24 straten van het Polderdistrict zijn er parkeer- en verkeersproblemen.  Op 7 juni komt hierover een infovergadering  in het districtshuis.
Roger Brands kondigde aan dat zijn tussenkomsten (gedurende ongeveer 12 jaar) over de waterproblemen in het district, uiteindelijk een gunstig resultaat opleverden. De afwateringsgracht richting Rode Wiel (Hooge Maey in Lillo) is volledig geruimd
en het water is 15 cm gezakt. Ook de Zoutenbeek wordt aangepakt. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recent Nieuws

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder