Polderdistrict deelt buurtregisseur met Ekeren en Luchtbal

BERENDRECHT/ZANDVLIET/LILLO – Tijdens de districtsraad in Lillo vroeg PRO2040 of er nog wel stadstoezichters en buurtregisseurs actief zijn in het polderdistrict. Districtsburgemeester Carl Geeraerts antwoordde positief op deze vraag.

Stadstoezichters zorgen er mee voor dat de stad een veilige, propere en aangename woon- en werkomgeving is. Ze doen dat door te informeren, sensibiliseren, signaleren en vaststellen. Ze zijn te herkennen aan hun paars uniform van gemeenschapswacht. De stadstoezichters zijn verdeeld in teams, over de verschillende wijken in de stad en werken samen met politie, andere diensten, verenigingen en handelaars.

Zander Vliegen (PRO2040): “We vernemen echter dat ze niet meer standaard ingezet zullen (mogen) worden in het polderdistrict en enkel nog in de volgens de stad “prioritaire wijken”.  Volgens ons kunnen stadstoezichters net een aantal aandachtspunten in onze dorpen helpen aanpakken. Ik denk dan bijvoorbeeld aan bijvoorbeeld sluikstort, vandalisme, asociaal gedrag. Klopt het dat stadstoezichters niet meer ingezet zullen (kunnen) worden in onze dorpen? En waarom niet? Ik verneem ook graag hoeveel buurtregisseurs er momenteel actief zijn in de polderdorpen.”

Districtsburgemeester Carl Geeraerts (N-VA) antwoordt dat het polderdistrict één voltijdse buurtregisseur deelt met Ekeren en Luchtbal. Een buurtregisseur is iemand die in een wijk aangesteld is om acties op te zetten die een positieve buurtbeleving bevorderen. In samenspraak met de buurtbewoners en de officiële instanties zoekt hij naar oplossingen voor overlast- en leefbaarheidsproblemen.

Binnen de regio is er een team van tien stadstoezichters voor Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Ekeren en Merksem. Stadstoezichters dragen een paars uniform waarop vooraan en achteraan ‘gemeenschapswacht’ staat. Stadstoezichters werken altijd in team, ze zijn gemiddeld 2 à 3 dagdelen per week in Berendrecht-Zandvliet-Lillo en worden ingezet aan de hand van de actuele noden. Zij houden onder meer toezicht in Viswater en de pleintjes, en werken daarnaast opdracht- en meldingsgericht.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *