Pokémon maakt Lillo kwaad

Het werd gisteravond alsmaar drukker in LilLo
Het werd gisteravond alsmaar drukker in LilLo

De bewoners van Lillo geraken stilaan overstuur door de toeloop van Pokémon-jagers. Die stromen in steeds groter mate toe in het vestingsdorp. Zij blijven er tot laat in de nacht, maken de bewoners wakker door hun geroep en doordat sommigen van hen op deuren en ramen kloppen. In de nacht van woensdag op donderdag belde een van de inwoonsters om vier uur naar de politie omdat zij niet kon slapen. Gisteren werd de toevloed van bezoekers nog groter.
Barones Pecher, die in Lillo woont, sprak schande over het gedrag van sommige Pokémon-speurders. “Die maken de hele sfeer kapot”, zei ze. “Er zou een sluitingsuur moeten komen, bij voorbeeld 22 of 23 uur. Wie dan zijn gading nog niet heeft gevonden moet maar de volgende dag terugkomen.”
De bewoners (horeca niet meegerekend, want die draait goed) vragen dat tijdens het weekend en de volgende dagen, een beroep wordt gedaan op de bezoekers om zich kalm te houden. Burgemeester Geeraerts, beroepshalve in Zeeland, werd op de hoogte gebracht en zal indien nodig, maatregelen treffen. (sdl)

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *