Plantendag verwelkomt de beste kwekerijen

Als oudste plantenbeurs van België is de Plantendag van Arboretum Kalmthout een niet te missen evenement voor elke bloem- en plantenliefhebber.   Copyright: Arboretum Kalmthout

KALMTHOUT – Op zondag 16 april gaan in Arboretum, Heuvel 8 te Kalmthout weer duizenden plantenliefhebbers op zoek naar interessante koopjes tijdens de eerste Plantendag van het jaar. Het prachtige kader van de arboretumtuin biedt bezoekers van deze internationale plantenmarkt volop inspiratie voor hun eigen tuin of terras.

Gespecialiseerde kwekerijen

Traditioneel lokt deze oudste plantenbeurs van België in de lente en in de herfst vele bezoekers. Op één dag kun je de allerbeste kwekers uit België en omstreken bezoeken. Deze voorjaarseditie zullen er niet minder dan 60 standhouders vertegenwoordigd zijn op de evenementenweide. Ze presenteren er hun mooiste en meest bijzondere tuinplanten. Zowel gespecialiseerde verzamelaars als professionele kwekerijen brengen hun aanbod naar Kalmthout: lentebloeiers, éénjarigen en vaste planten, bloembollen, kruiden, kleinfruit maar ook bomen en struiken. Elke standhouder is specialist binnen zijn assortiment. Ook in het eigen plantencentrum van Arboretum Kalmthout kun je zoals elke dag terecht voor een zeer specifiek en uiteenlopend aanbod van bijzondere bomen en planten.

Ontmoet Wim Lybaert

Tijdens de Plantendag van zondag 16 april kun je in het plantencentrum van Arboretum Kalmthout Vlaanderens bekendste moestuinier in levende lijve ontmoeten. Bezoekers kunnen tussen 14 en 16 uur hun boek laten signeren en met Wim Lybaert op de foto gaan. Zowel het boek als de gloednieuwe zadenlijn van Wim Lybaert zijn er te koop. Een perfecte gelegenheid dus voor wie de handen uit de mouwen wil steken en droomt van een rijke oogst uit eigen tuin.

De hele dag zijn er gratis rondleidingen met gids. Bezoekers kunnen tussen 11 en 16 uur zonder reserveren elk uur aansluiten voor een gratis rondleiding met een gids. Ze ontdekken de hoogtepunten van het seizoen, terwijl de gids er interessante weetjes en anekdotes bij vertelt over bijzondere planten en bomen in de tuin. Om 14 uur is er ook een wandeling voor Franstalige bezoekers. De groepen zijn beperkt tot 25 deelnemers.
Tickets voor de plantendag zijn extra voordelig aan het voorverkooptarief en te koop via de website van Arboretum Kalmthout. E-tickets geven bovendien voorrang aan de ticketcontrole. De toegang tot de tuin en deelname aan één van de rondleidingen is inbegrepen.

Info over de plantendag en het overzicht van de deelnemende kwekerijen vind je op www.arboretumkalmthout.be

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *