Tieners op zoek naar avontuur op Fort Fiesta

Tieners klaar voor een partij lasershoot

STABROEK – Fort Fiesta is een tienerevenement georganiseerd door de gemeenten Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Ekeren, Kapellen en Stabroek. Samen met Stafort zorgden zij op woensdag 5 april voor een spectaculair programma vol avontuur voor jongeren van 12 tot 17 jaar. Augustus 2018 werd de eerste editie van ‘Fort Fiesta’ georganiseerd en is ondertussen een vaste waarde geworden.

De organisatoren: vlnr. Stef, Tom, Jussi, Marlies, Amelie, Laure
vooraan vlnr.: Hannah, Caroline en Dorien

Niet alleen tieners  uit de regio komen op avontuur, ook verder weg is Fort Fiesta gekend.  “Dit jaar kwamen er zelfs jongeren van Waasmunster. Een van hen was bevriend met een jongere uit Stabroek en maakte vorig jaar kennis met de avontuurlijke activiteiten. Om dat er onder hen eentje  jarig was, besloten zij de verjaardag te vieren op Fort Fiesta”, vertelt Marlies Gabriels  jeugdconsulente van Zandvliet

Rond 14 uur werden er meer dan 350 inschrijvingen genoteerd. Een mooie opkomst!  Het zonnige weer zorgde er voor dat de jassen en truien al snel aan de kant gingen. Traditiegetrouw stonden vooraan in de weide springkastelen opgesteld en kon men deelnemen aan bumperball. Men kon fietsen op rollen, panna soccer spelen en niet te vergeten zich tegoed doen aan frietjes en drank.  Aan de ingang van het fort stonden de buggy’s opgesteld, klaar voor een uitdagend ritje.  Het terrein werd opgedeeld in verschillende zones.  De blauwe zone stond in het teken van outdoor experience met death ride, abseil, klimmen, trekvlot, touwbrug en varen. Nieuw dit jaar was het Robinson spel, waarbij gecontroleerd de jongeren een vuurtje moesten aansteken.  In de rode zone kon je juwelen maken uit speksteen, je laten schminken of airbrushen. De oranje zone werd ingepalmd voor arcade games, photobooth en karikatuur tekenen. De meeste belangstelling was zeker voor de zwarte zone met paintball, archery battle en lasershoot. Kortom voor ieder wat wils.


 Alle activiteiten werden verzorgd door professionele begeleiders en animatoren, om niets aan het toeval over te laten. Zowel de organisatoren als de jongeren waren meer dan tevreden.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *