Pladijs, wijting, schol, mini kabeljauwtje of krab op Jeugdhengeldag van Ekeren

Zoals elk jaar organiseert Robert Kanora met zijn collega’s van de Ekerse vissersclub Telstar, nu al voor 7de maal samen met de Jeugddienst van Ekeren een ‘jeugdzeehengeldag’ dit in de vakantie en telkens met succes.

I.s.m. de monitors van de jeugddienst Antwerpen schreven enkele medewerkers een verslagje.

“Zoals telkens werd er vertrokken van aan de kerk te Schoonbroek te Ekeren, dit jaar hadden wel wat geduld nodig daar de autobus op tijd in een andere plaats klaar stond “Schoonbroek Retie”, maar deze euvel werd door de bus maatschappij snel opgelost. Ook dit jaar waren er tal van enthousiaste tieners aanwezig die de rustige wateren van de Oosterschelde wenste leeg te vissen. Vanuit het Nederlandse Yerseke vertrok de Beatrix II naar de Oosterschelde om een geschikte visplek uit te zoeken. Regenjassen waren ditjaar niet nodig, het weer zat behoorlijk mee en dat maakte de activiteit maar al te geslaagd. Met dank aan de goede instructeurs van visserclub Telstar had iedereen de basis technieken snel onder de knie. Het vissen zat behoorlijk goed mee en de hengelaars haalden dan ook verschillende vissoorten boven, dikwijls gepaard met een flinke lading zeewier. Het was altijd wel een moment vol euforie wanneer men een pladijs, wijting, schol of een mini kabeljauwtje of krab ving. De dag ging snel voorbij door de vele spannende momenten en het plezier aan boord. Wanneer het schip terug aan wal kwam kreeg iedereen nog een leuke verrassing mee. Zeker en vast was de dag geslaagd en door het zonnige weer kwam iedereen gebruind terug naar huis met trotse en stoere verhalen over  hoeveel vis ze wel niet gevangen hadden. Na deze superactiviteit kijken we vast en zeker uit naar volgend jaar waarop we hopen dat er weer zo een groep enthousiaste jonge vissers aanwezig zal zijn”.

Vissersclub Telstar dankt de verslag schrijvers voor de positieve commentaren  en dankt ook de schipper van Beatrix II als ook de sponsoren zeehengelwinkel Hielkema en Robyfish en herberg Den Telstar en magazine Zee hengelsport voor hun medewerking.
Het bestuur van vissersclub ziet er nu al naar uit voor het inrichten van de 8 ste maal.
VTE

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Nieuws

Recente reacties

Recente reacties

Wat te doen in de Polder?

Elke activiteit of evenement in onze polder kan je hier vinden. Weet je niet wat doen vandaag, morgen of volgende week? Kijk dan naar de kalender.

Magazine De Polder