Verkeersmaatregelen Doortocht Wielerwedstrijd World Port Classic

Op vrijdag 31 augustus is er door het centrum van Putte en Stabroek de doortocht van de wielerwedstrijd World Port Classic. Dit zal mogelijks gepaard gaan met lokale verkeershinder tussen 14u00 en 16u00.

De rit Rotterdam-Antwerpen gaat langsheen de provincies Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Antwerpen. De provincie Antwerpen wordt binnengereden via de grensovergang in Putte en zal via Driehoek eenmaal het centrum in Stabroek doorrijden via de as Driehoek-Hoogeind-Dorpsstraat-Laageind.

De richttijd van de aankomst van de renners in Putte is: tussen 14u45 en 15u15. In het centrum van Stabroek wordt dat dan: 14u55 en 15u25. De richttijden zijn afhankelijk van de snelheid van de wedstrijd.

op de as Puttestraat/Ertbrandstraat:

– vanaf 13u30 – 13u45 invoeren éénrichtingsverkeer op de as tot na de doortocht (rijrichting van de grens naar Ertbrandstraat)
– vanaf 14u15 wordt geen verkeer meer toegelaten op de as Puttestraat-Ertbrandstraat

– parkeerverbod van 12u00 tot 16u00

– alle zijstraten op de as afgesloten voor het verkeer vanaf 14u15

Onmiddellijk na de doortocht van de renners worden de maatregelen opgeheven (van Ertbrandstraat naar de grens).

op de as Driehoek/Hoogeind/Dorpsstraat/Laageind:

– vanaf 13u30 – 13u45 invoeren éénrichtingsverkeer op de as tot na de doortocht (rijrichting van Driehoek naar Laageind)

– vanaf +/- 14u20 wordt er geen verkeer meer toegelaten op de as Driehoek-Hoogeind-Dorpsstraat-Laageind tot na de doortocht

– parkeerverbod van 12u00 tot 16u00

– alle zijstraten op de as afgesloten voor het verkeer vanaf 14u20

Onmiddellijk na de doortocht van de renners worden de maatregelen opgeheven (van Laageind naar Driehoek).

Omleiding voor het doorgaand verkeer

Voor het doorgaand verkeer is op plaatsen waar dat mogelijk is een omleiding voorzien:

Op de as Puttestraat/Ertbrandstraat

– naar Klinkaardstraat/Putsesteenweg via Canadezenlaan

– naar Kalmthoutsesteenweg via Kapelsestraat richting Kapellen-centrum

Op de as Driekhoek/Hoogeind/Dorpsstraat/Laageind

– verkeer voor Stabroek centrum: afrit A12 Stabroek wordt afgesloten, omleiding via afrit Hoevenen (Leugenberg) of via afrit Berendrecht

– verkeer komende van Berendrecht volgt een omleiding via Abtsdreef, Mispelaarlaan, Esdoornlaan, Meidoornlaan naar Kleine Molenweg, Ettenhoven

– verkeer voor Kapellen/Kalmthout: via Ertbrandstraat/Kapelsestraat: tijdelijk éénrichtingsverkeer in ’s Hertogendijk en Waterstraat (rijrichting van Ettenhoven naar Ertbrandstraat)

– autoverkeer kan de as enkel oversteken aan de kruispunten aan Picolo en Kleine Molenweg, dit blijft mogelijk tot +/- 14u20 (dit kan ook 10 minuten eerder of later zijn = afhankelijk van de snelheid van de koers)

De Lijn

De diensten van de Lijn zullen hun dienstregelingen aanpassen aan de doortocht. Er zijn tijdens de doortocht geen haltes beschikbaar op het parcours Puttestraat-Ertbrandstraat-Driekhoek-Hoogeind-Dorpsstraat-Laageind.

Zie info’s aan de haltes.

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *