Pito Stabroek wint met clip AZV optreden van Bart Peeters en Philippe Geubels

Het is ondertussen geen geheim meer dat Bart Peeters zijn muzikale adempauze  één enkele keer zal onderbreken, en dat voor niemand minder dan Artsen Zonder Vakantie (AZV), de ngo waar hij ‘fan’ van is.

Samen met zijn maat Philippe Geubels zal hij op vrijdag 30 maart op één dag op 3 Vlaamse scholen een optreden geven voor AZV. We zijn maar wat blij dat we nu ook kunnen bekendmaken om wélke scholen het gaat: Bart & Philippe geven een show op het Paridaensinstituut Leuven, het Secundair Kunstinstituut Gent en het PITO Stabroek. Om overal op tijd te raken nemen ze voor één keer niet de wagen maar een helikopter.

De drie exclusieve mini-shows van dit even exclusieve gelegenheidsduo zijn de hoofdprijs van de CLIP CUP van AZV.
Dat is een filmpjeswedstrijd voor vijfde- en zesdejaars waaraan alle Vlaamse scholen konden deelnemen, met als opdracht een leuke clip over AZV te bedenken. De ingezonden scenario’s en filmpjes werden beoordeeld door een professionele jury, die de vijf meest creatieve inzendingen beloonde met een professionele remake mét een BV in de hoofdrol.    Een internetpoll op www.azv.be/clipcup bepaalde de drie winnende scholen.

Het Paridaensinstituut uit Leuven nam een clip op met Roel Vanderstukken in de hoofdrol, het Secundair Kunstinstituut Gent met ‘De Ronde’-acteur Chris Willemsen en het PITO in Stabroek met Clara Cleymans. De scholen die het nét niet haalden zijn het Sint-Aloysiuscollege uit Menen, met Iwein Segers in een glansrol, en het Sint-Pieterscollege in Leuven die met Bert Gabriëls een clip inblikten.

Ook de winnaar van de Orignals League, de competitie voor de originele ingezonden amateurfilmpjes, is bekend. Het is het Sint-Jan Berchmansinstituut in Puurs dat twee leerlingen als videoreporter mee mag sturen op misse met AZV naar Afrika!

DEEL DIT ARTIKEL

Facebook
Twitter
LinkedIn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *